Čistija dizel tehnologija Mercedes-Benza

15. May 2018

Mercedes-Benz dizel motor
Uvođenjem na tržište nove A-klase sada su i novi dizel motori Mercedes-Benz dostupni u svim modelima, od kompaktne do luksuzne klase. Novi motori ostvaruju prosečne emisije azotnih oksida (NOx) od 40 do 60 miligrama po kilometru tokom hiljadu kilometara vožnje po putu, prema uvslovima mernog metoda Real Driving Emissions (RDE). Navedene emisije znatno su ispod RDE granice od 168 miligrama po kilometru.

Smanjena emisija omogućena je inovativnim paketom kombinacije motora i naknadne obrade izduvnih gasova. Sve je dosledno sprovedeno tokom protekle dve godine kao deo nove generacije motora i kontinuirano se dalje razvija.

Nakon lansiranja nove generacije dizel motora u E-klasi (četvorocilindarski OM 654) i S-klasi (šestorocilindarski OM 656), četvorocilindarski OM 608 uvodi se ovog meseca u novu A klasu, konkretno u model A 180 d (kombinovana potrošnja goriva: 4,5-4,1 l/100 km kombinovana emisija CO2: 118-108 g/km). Novi dizel motori kompanije Mercedes-Benz stoga sada su dostupni od kompaktne klase do velikog, luksuznog segmenta.

U narednim mesecima stiže još modela Mercedes-Benz koji su sertifikovani prema Euro 6d-TEMP standardu. Do septembra 2018. godine više od 30 modela koji su trenutno u ponudi i više od 200 varijanti treba da se prebaci na Euro 6d-TEMP standard. Kupci će stoga u narednim mesecima imati sve veći raspon takvih automobila Mercedes-Benz kako bi izabrali koji im odgovara.


Ime i prezime
Komentar