Futuristički kombi Mercedes-Benz EQV

12. Apr 2019

Mercedes-Benz EQVMercedes-Benz EQVMercedes-Benz EQV

Konceptom EQV, Mercedes-Benz je spojio mobilnost bez emisija s impresivnim voznim karakteristikama, maksimalnom funkcionalnošću i estetskim dizajnom. Na bazi tog koncepta Mercedes-Benz Vans planira da napravi serijsko-proizvodno vozilo koje će da bude predstavljeno javnosti već na ovogodišnjem autoshowu u Frankfurtu.

Tehnička obeležja vozila uključuju domet do 400 kilometara i brzo punjenje koje bi omogućilo radijus od 100 kilometara u samo 15 minuta. Može jednostavno da se napuniti kod kuće pomoću Mercedes-Benz wall boxa ili uobičajene kućne utičnice.

Mercedes-Benz EQV nudi najveći mogući nivo udobnosti u unutrašnjosti i maksimalnu funkcionalnost, zahvaljujući raznolikim mogućnostima za konfiguraciju sedišta.

Konceptno vozilo ima širok raspon mogućih primena. Na primer, kao porodični ili sportski automobil. Entuzijasti imaju koristi od njegove velike funkcionalnosti i varijabilnosti. U međuvremenu, za VIP saobraćajne zadatke, EQV nudi impresivnu i opsežnu paletu opreme koja garantuje posebne ugodnosti i udobnosti vožnje.

Koncept EQV ima kompaktni električni pogon (eATS) na prednjoj osovini snage 150 kW. Električni motor, prenos s fiksnim prenosnim odnosima. Sistrm hlađenja i elektronika čine kompaktnu i integralnu jedinicu.

Energiju dobija od litijum-jonske baterije, a zahvaljujući kapacitetu od 100 kWh maksimalni domet do 400 kilometara je realan. Uz maksimalnu brzinu od 160 km/h, omogućuje vrhunsko uživanje u vožnji čak i van grada..

U unutrašnjosti se nastavlja estetika eksterijera. U elegantno-tehnoidnom kokpitu fokus je na jednostavnom i intuitivnom radu. Osnova interakcije između čoveka i mašine sastoji se od MBUX infotainment sistema (Mercedes-Benz User Experience) koji objedinjuje sistem samokontrole glasovnog upravljanja s inovativnim karaktetikama povezivanja.
 

Mercedes-Benz EQVMercedes-Benz EQVMercedes-Benz EQV


Ime i prezime
Komentar