Goodyear pametni pneumatici u voznim parkovima

14. Jan 2020

Goodyear pneumatici na pokretnoj kancelariji

Svoja pametna rešenja, koja voznim parkovima omogućavaju da prate stanje pneumatikai dobijene podatke upotrebe za poboljšanje performansi i bezbenosti, Goodyear nudi dva nova pilot projekta. U Evropi se povezao sa transportno-logističkom grupom Redspher koja posluje u 19 država i koja na svojoj platformi Rubiwin nudi usluge dostave. Neka od njihovih dostavnih i servisnih vozila koriste Goodyearove pametne pneumatike sa ugrađenim senzorima koji omogućavaju neprekidno praćenje habanja pneumatika i stanje pritiska u pneumaticima. Analizom dobijenih podataka, i povezivanjem sa Goodyearovim naprednim algoritmima, korisnici mogu tačno da odrede kada pneumatici treba da se servisiraju, odnosno zamene. Vozila koja dnevno pokriju izuzetno duge relacije, neka čak i više od 700 kilometara, ostaju duže u voznom stanju, što je od ključnog značaja za pravovremenu dostavu.


Sličnim pilot projektom Goodyear je započeo i u SAD, gde je pametnim pneumaticima opremio vozni park start-up preduzeća Priva, koje poslovnim ljudima nudi mobilne kancelarije. Saradnja omogućava Privi preciznije prognoze u kratkoročnim potrebamao državanja pneumatika, vreme zastoja vozila je izuzetno kratko, a efikasnost njihovog poslovanja se povećava.

Oba pilot projekta ilustruju Goodyearovo nastojanje da obezbedi kompletna rešenja za mobilnost budućnosti. Tehnologije predvidljivog održavanja su od velike važnosti za pouzdanost sistema ove vrste i mogu znatno da pomognu u proaktivnom planiranju i upravljanju voznim parkovima.

Slika: Kancelarija Priva na točkovima,uređena u kombijuMercedes, nudi zasebnost i povezivanje,a svojom opremom omogućava produktivnost, saradnju i odmor.


Ime i prezime
Komentar