Honda Srbija predstavila hibridni CR-V

29. Nov 2019

Honda CR-V Hybrid i Stevan Kristić
Danas je u Hondinom salonu u Novom Beogradu za klijente i predstavnike medija upriličena je prezentacija Honda hibridnih tehnologija u prvom hibridnom modele Honda CR-V. Pozdravljajući prisutne Stevan Kristić, direktor Honda Srbija pored predstavljanja ovog automobila najavio je i decembarsku akciju koja donosi popuste do 3.700 evra za modele sa lagera.

Kada je u martu ove godine, na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, Honda Srbija premijerno predstavila prvi hibridni CR-V model, u nekoliko sajamskih dana ceo lager ovog modela je rasprodat. Ovo je nedvosmisleno pokazalo da tržište Srbije želi hibridne tehnologije kao i da su vozači Hondi svesni značaja prelaska na hibridni pogon u cilju zaštite životne sredine, smanjenja potrošnje goriva, a bez ikakvog gubitka u voznim performansama.

Honda Srbija najavila je i specijalnu decembarsku ponudu automobila sa lagera koja donosi popuste od 2.000 do 3.700 evra za pojedine modele. O ponudi može više da se sazna na: www.honda-srbija.rs ili posetom Hondinim salonima u Beogradu i Novom Sadu.

Hibridni pogon je način rada u kojem benzinski motor i elektromotor kombinuju svoj rad za optimalnu snagu i ekonomičnost. Električni motor omogućava trenutni odziv automobila prilikom kretanja, na primer, nakon stajanja na semaforu, dok se tokom vožnje pri većim brzinama uključuje benzinski motor i tada samo on pokreće automobil. U hibridnom pogonu, benzinski motor isporučuje snagu motoru elektrogeneratora koji dalje isporučuje energiju pogonskom elektromotoru, tako da sva suvišna energija iz benzinskog motora biva vraćena kroz generator radi ponovnog punjenja baterija.

 

Honda CR-V HybridHonda CR-V HybridHonda CR-V Hybrid


Honda CR-V Hibrid poseduje benzinski motor i dva električna motora. Hondin dvolitarski benzinski motor s Atkinsonovim ciklusom rada u sprezi je sa pomenuta dva električna motora od kojih je jedan propulzijski motor, a drugi električni motor generator. Njima upravlja Honda i-MMD tehnologija (intelligent Multi Mode Drive technology), koja automatski prebacuje između tri načina vožnje – električnog, hibridnog i klasičnog - kako bi na najbolji način optimizovala performanse i efikasnost.

CR-V Hibrid poseduje benzinski agregat od 145 KS i elektro motor od 184 KS. Kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2, model sa prednjim pogonom ima emisiju CO2 od 120 g/km i prosečnu potrošnju goriva od 5,3 l/100km. CR-V Hibrid sa pogonom na sva četiri točka ima emisiju CO2 od 126 g/km i kombinovanu potrošnju goriva od 5,5l /100 km.

U standardu kod ovog modela je Honda Sensing - sistem prevencije sudara, sistem upozorenja napuštanja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, inteligentni limitator brzine i drugo.

Početna cena modela Honda CR-V 2.0 Hybrid Elegance e-CVT iznosi 36.590 evra.

 

Honda CR-V HybridHonda CR-V Hybrid


Ime i prezime
Komentar