Lucid Air dolazi na tržište

01. Dec 2020

Lucid AirLucid AirLucid Air

 

Lucid Air, novi model električnog automobila moći će da se kupi početkom sledeće godine, trenutno je u pretprodaji.

 

Ovaj automobil odlikuju elegantan dizajn i 1.080 konjskih snaga. Dizajniran je da pruži manje otpora od Teslinog modela S, što ga čini energetski efikasnijim.

 

– Mnogo smo radili na aerodinamičkoj optimizaciji automobila i protoku vazduha. Posebnu pažnju posvetili smo otvorima za vazduh, jer manji protok kroz automobil znači i manji otpor, rekao je Derek Jenkins, potpredsednik Lucida, izveštava Architectural Digest.

 

Kratak poklopac motora, ogromna kabina upotpunjena punim staklenim krovom i dizajn zadnjeg vetrobranskog stakla daju ovom automobilu istovremeno i praktičnost i moderan izgled. Stakleni krov automobila omogućava veliki priliv prirodnog svetla u unutrašnjost.

 

– Uprkos činjenici da je Air manji, niži i uži model, ima više prostora za putnike i teret, rekao je Jenkins, dodajući da je unutrašnjost automobila pažljivo dizajnirana, da ima futuristički izgled. U automobilu nalaze se dva ekrana koja vozaču omogućavaju upravljanje automobilom dodirom. Unutrašnjost automobila je luksuzna i koristi ekološki prihvatljive materijale, poput veganske kože, reciklirane pređe, fitinga od alpaka vune i eukaliptusa.

 

– Naša inovacija može da se pohvali da smo puno pažnje posvetili tehnologiji baterija i punjenja. Nastojimo da smanjimo toplotu, gubitke energije i težinu, rekao je Eric Bach, šef hardvera i inženjeringa kompanije, o prednostima modela Air.

 

Lucid je već otvorio prodajne salone na ključnim tržištima električnih autotmobila, u kojima potencijalni kupci mogu da se upoznaju sa njim.

 

Osnovna verzija Lucid Air imaće 480 konjskih snaga, a njegova cena biće približno 77.400 američkih dolara. Touring model biće dostupan po ceni od 87.500 američkih dolara. Imaće dva motora: jedan pozadi i jedan napred, pogon na sva četiri točka i 170 konjskih snaga više od osnovnog modela (650 KS). Grand Touring model biće dostupan za 139.000 američkih dolara, a model Dream Edition imaće 1.080 konjskih snaga i koštaće 169.000 američkih dolara.

 

 


Ime i prezime
Komentar