Mercedes-Benz i Nvidia proširuju saradnju

01. Jul 2020

Nvidia Drive AGKS


Mercedes-Benz i tehnološka kompanija Nvidia nastaviće zajedno da rade na razvoju autonomnih tehnologija koje će da budu dostupne u automobilima ovog nemačkog proizvođača.

Uprkos teškim vremenima u automobilskoj industriji i obustavi određenih povezanih projekata, Nvidia i Mercedes-Benz dogovorili su se da nastave zajednički razvoj. Kompanije su uključene u razvoj autonomnih tehnologija i razvoj sistema veštačke inteligencije više od pet godina, a na osnovu upravo postignutog sporazuma Nvidia će da razvije novu generaciju čipova i softverskih platformi koje će da se nađu  u automobilima Mercedes-Benz opremljenim funkcijom autonomne vožnje.

Tehnološko rešenje trebalo bi da se zasniva na Nvidia Drive AGKS Orin platformi, namenjenoj za autonomnu vožnju. Očekuje se da će početi da se koristi 2024. godine, a softver automobila s ovom tehnologijom moći će da se nadogradi na sličan način kao kod pametnih telefona.

Prema Jensen Huang-u, generalnom direktoru kompanije Nvidia, iza svakog modela Mercedes-Benz u budućnosti stajaće tim programera i stručnjaka iz oblasti veštačke inteligencije, koji će neprekidno da se brinu o poboljšanjima tokom života automobila.

Prema Daimlerovim predstavnicima, zajednički razvoj veštačke inteligencije i sistema autonomne vožnje uskoro će da omogući autonomnu vožnju na višem nivou, naravno u zavisnosti od zakonskih propisa.

Danni Shapiro iz kompanije Nvidia naglašava da obe kompanije imaju visok nivo posvećenosti, finansijskih ulaganja i ulaganja energije u cilju što brže implementacije razvijenih tehnologija.

 

Premda je Mercedes-Benz  prekinuo saradnju u razvoju tehnologija autonomne vožnje sa BMW-om pre nekoliko dana očigledno nije odustao od unapređenja svojih budućih modela uvođenjem veštačke inteligencije. Očigledno je to nezaustavljiv proces u razvoju automobilske industrije.

 

Nvidia Drive


Ime i prezime
Komentar