Nesvakidašnji Mirrow Provocator

16. May 2016

Mirrow Provocator
Mlada ruska kompanija Mirrowcars predstaviće se na Salonu automobila u Parizu početkom oktobra svojim novitetom, četvorosedom zvučnog imena Provocator, koji je već prozvan elegantnim ubicom gradskih automobila.

Glavna karakteristika automobila je nestandardni raspored sedišta i odsustvo bočnih vrata. U automobil se ulazi kroz zadnja vrata, koja omogućavaju prolaz praktično u punoj visini, visina otvora je 170 centimetara. Pritom raspored sedišta je takav da ih razdvaja prolaz koji vodi od zadnjih vrata. Po mišljenju konstruktora ovakav raspored omogućava veći prostor za putnike i njihov prtljag. 

Bočna vrata koriste se samo u slučaju nužde, a otvaraju se na razne strane. Na konto njihove manje dimenzije postignuta je veća izdržljivost karoserije.

Platforma ovog mikroautomobila izrađena je od materijala koji omogućava da se smanji težina i poveća čvrstina. Dužina iznosi 2.695 mm, širina bez ogledala 1.980 mm, a visina dostiže 2.045 mm. U unutrašnjosti rastojanje od poda do plafona iznosi 1.800 mm. Ovakve dimenzije čine da automobil liči na motorizovanu kutiju.

Trenutno kompanija radi na izradi prototipa i traži partnere i investitore koji bi mogli da joj pomognu da pokrene serijsku proizvodnju automobila u periodu od u 1,5 do dve godine.

Pretpostavlja se da će ovaj gradski automobil imati veliki broj modifikacija, uključujući osnovnu "Plaža" verziju bez bočnog stakla i sa otvorenim krovom. U planu su i kombi za dostavu hrane, poštansko logističko vozilo i verzija produžena 70 centimetara sa šest sedišta namenjena za taksi.

Cena automobila biće između 3.500 i 4.500 evra, piše sajt autorambler.ru.
Ruska reč

Mirrow Provocator


Ime i prezime
Komentar