Pauza u proizvodnji kompanije Jaguar Land Rover

24. Mar 2020

Jaguar Land Rover fabrika
Sve je veći broj proizvođača automobila koji zbog epidemije virusa korona i svega onoga što se s tim u vezi dešava odlučuje da obustavi proizvodnju dok se uslovi ne poboljšaju.
 
Nije izuzetak ni britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover koji je rešio da privremeno, tokom narednih nekoliko nedelja, zaustavi proizvodnju automobila u svojoj fabrici u Solihullu u Engleskoj. Proizvodne aktivnosti u ovoj fabrici trebalo bi da se nastave 20. Aprila, ali će prethodno da se proveri razvoj postojećeg stanja.

Kao oblik korporativne odgovornosti, Jaguar Land Rover deluje u skladu sa direktivama NHS i britanske Agencije za javno zdravlje kako bi umanjio širenje virusa.

Kompanija će da nastavi proizvodnju kada to uslovi dozvole. Ne samo njihove fabrike u Velikoj Britaniji, već i fabrike u drugim evropskim regionima. Nedavno je Jaguar Land Rover privremeno zatvorio svoju fabriku u Nitri u Slovačkoj, počev od 20. marta. Kompanija Magna potvrdila je da su fabričke operacije u Gracu u Austriji zaustavljene do 30. marta. Do sada, fabrike Jaguar Land Rover u Brazilu i Indiji i dalje posluju. Fabrika zajedničkog ulaganja u Kini otvorena je 24. februara, jer se tamo situacija postepeno normalizovala.

Iako je fokus kompanije na poslovanje i odgovornosti zaposlenih, Jaguar Land Rover i dalje pokušava da učini sve što je u njihovoj moći da pomogne zajednici kroz trenutnu situaciju.


Ime i prezime
Komentar