Prodat 200.000-ti Golf R

13. Jul 2018

Jubilarni golf R
Volkswagen R sinonim je za odlične performanse, sportski duh i uzbuđenje. Od svog nastanka 2002. godine, Volkswagen je proizveo i isporučio 200.000 automobila sa oznakom R.

Kako bi prigodno obeležio ovaj trenutak, Jost Capito, izvršni direktor Volkswagen R, isporučio je dvestohiljaditi model R kupcu iz Velike Britanije kod trgovca Robinsons Volkswagen Peterborough. "Proizvodnja i prodaja 200.000 automobila u proteklih 15 godina veliki je uspeh za nas", izjavio je Capito i nastavio: "Volkswagen R mala je kompanija koja zapošljava 350 kolega. Svi u našoj kompaniji doprinose njenom uspehu. Zahvaljujem svima u svom timu, ali i u trgovačkoj mreži koji bi trebalo da budu ponosni na ovo dostignuće."

Ova kompanija osnovana je kao Volkswagen Individual, a 2010. godine preimenovana je u Volkswagen R. Od lansiranja prvog modela, Golfa IV R32, slovo R označavalo je "Racing" (trka) i izražavalo je usku povezanost s automobilskim trkama. "Strast automobilskih trka razvijala se dalje i prilagodila se putu, a to je zapravo ono iza čega Volkswagen R stoji. Naši automobili su pravi Volkswageni koji imaju "ono nešto". Oni inspirišu ljude s ukusom za neobično", rekao je Sven Schuler, direktor za unapređenje poslovanja i digitalizaciju Volkswagen R.

Vlasnik dvestohiljaditog R modela, Golfa R s Performance paketom opreme i Akrapovič izduvnim sistemom bio je vrlo uzbuđen prilikom isporuke automobila: "Jedva sam čekao isporuku svog automobila, a to što je upravo moj automobil dvestohiljaditi proizvedeni Volkswagen R, ovaj trenutak čini još posebnijim". Keith Williamson dugo je vremena kupac Volkswagena, a u svojoj kolekciji ima modele Mk IV Golf R32 i Mk V Golf GTI. "Oduvek sam bio obožavalac Golfa, performanse su se uvek najbolje isticale u dinamičnim i zabavnim automobilima".

Svojim Golfom R on je ispunio svoj vozački san: "Moj Mk V Golf GTI pruža mi jako mnogo zadovoljstva, a Golf R je uključenost vozača postavio na još viši nivo. Izuzetno sam uzbuđen što je moj automobil opremljen Performance paketom opreme. Ovo je još jedan automobil koji neće napustiti moju kolekciju!"

Proizvodnja R modela započela je 2002. godine modelom Golf R32. Od tada usledila su još tri Golf R modela pa Passat R36, Touareg R50, Scirocco R, Golf R cabrio i Golf R karavan. Danas je Golf R dostupan kao hatchback i karavan. Obe verzije opremljene su dvolitarskim benzinskim motorom s turbopunjenjem i 4MOTION pogonom na sve točkove. Posebna oprema i R sportsko oslanjanje čine Golf R i Golf R Variant najmoćnijim modelima u širokoj ponudi verzija modela Golf.
 

Volkswagen R


Ime i prezime
Komentar