Scania deo Škoda Motorsport tima

09. Aug 2018

Škoda Motorsport tim
Kamion Scania, dvadeset metara dugačka radionica na točkovima, najveći je i najsnažniji član Škoda Motorsport tima i tu funkciju uspešno obavlja već 15 godina.


Kamion Škoda Motorsport servisa napravljen je po meri i rezultat je višegodišnjeg iskustva – svaki od hiljadu alata i rezervnih delova ima svoje mesto i namenu.


Kamion nosi toliko rezervnih delova da bi mogla da se sastave dva kompletna trkačka automobila. Ima svoj elektrogenerator, rezervoare sa 450 litara vode za pranje automobila, strug, alate za promenu pneumatika, 200 litara trkačkog goriva, 50 pneumatika, a u prikolici ima mesta za dve Fabie R5. Tokom trke, služi kao radna prostor za do 20 mehaničara.


„Unutrašnjost smo podešavali poslednjih 15 godina. Sve je zasnovano na našim iskustvima – šta treba da izvadimo najbrže, šta najčešće i kako da budemo što efikasniji“ kaže Miroslav Šlambora, koordinator konstrukcije i servisa trkačkih automobila Škoda. „Tim Škoda Motorsport sada je u fazi pripreme novog kamiona, koji će da bude stavljen u funkciju ovog leta. Sadašnji kamion koristi se već 15 godina, a pre četiri godine dobio je novu kabinu, ali izgleda kao nov.“


Ime i prezime
Komentar