Škoda Fabia R5

15. Mar 2019

Škoda Fabia R5Škoda Fabia R5

Modernizovana nova Škoda Fabia inače ovo je najuspešniji reli auto u svojoj kategoriji . Novi model nam donosi tehnička poboljšanja i ključne elementi dizajna.

Najuspešniji reli automobil u istoriji češkog ovog brenda, Fabia R5 je modernizovana i unapređena . Na ženevskom salonu automobila (7 - 17. mart 2019.) Škoda Motorsport je predstavila svoj reli automobil koji usvaja ključne elemente dizajna za 2019. godinu Škoda Fabia putničkog automobila. Pored toga, reli automobil dobija tehnička poboljšanja. Na primer, 1,6-litarski turbo motor nove generacije znatno je unapređen i poboljšana je snaga motora. Škoda Fabia R5 trebalo bi da bude sertifikovana od strane međunarodne Motorsport Ose Federacije FIA u drugom kvartalu 2019. godine, a kasnije će da bude na raspolaganju kupcima širom sveta.

Nova generacija Fabia R5 reli automobila, ima nov dizajn farova i poboljšanja performansi i pouzdanosti. "Sledeća generacija našeg višestrukog pobednika Škoda Fabia R5 je važan model koji želimo da predstavimo našim klijentima širom sveta" , kaže Mihail Hrabanek, šef odseka za Škoda Motorsport.

"Posle testiranja hiljadama kilometara na makadamu i asfaltnim putevima, kao i na snegu i ledu, redizajnirana Škoda Fabia R5 prati u stopu najuspešniji reli automobil u istoriji ovog brenda. Sigurni smo da će nakon procesa homologacije naši kupci dobiti automobil, koji je u potpunosti razvijen i spreman za konkurenciju. Temeljitost u razvoju novog reli automobila ima apsolutni prioritet za Škoda Motorsport. Mi strogo pratimo procese upravljanja kvaliteta i kontrole, kao i u proizvodnji automobila Škoda,"naglašava Hrabanek.

U 2018. godini nizali su se uspesi u FIA World Reli Championship. Kao rezultat pojačanih napora, Škoda timovi bili su uspešni u svetu, osvojivši u FIA Azija-Pacifik Reli Championship (APRC), FIA Južne Amerike Championship (Codasur) FIA Afrički Reli Championship (ARC) i 17 nacionalni reli modelom Škoda Fabia R5.

Do kraja prošle godine, 252 modela Fabia R5 isporučeno je širom sveta, a kupcima u 2018. godini prodato je 80 automobila. U 2019. godini Škoda Motorsport učestvovaće sa dva automobila na FIA svetskom Reli šampionatu. Mladi finski vozač Karle Rovanpera i suvozač Jonne Halttunen takmičiće se na novom WRC 2 Pro prvenstvu. Aktuelni WRC 2 šampion Jan Kopecky i Pavel Dresler iz Češke biće takođe učesnici trke. Oni će pokušati da odbrane titulu Čeških reli šampiona.


Ime i prezime
Komentar