Škoda sponzor i ovogodišnjeg Tour de France

04. Jul 2019

Skoda-Tour de France 2019.

Nova kampanja „Najvećoj porodici: Biciklistima“ ima za cilj da inspiriše i podrži međunarodnu biciklističku zajednicu. Škoda podržava Tour de France trku šesnaesti put kao zvanični sponzor i partner. Proizvođač automobila obezbediće 250 automobila za potrebe orgtanizacije trke. Peloton će predvoditi automobil Škoda Superb koji će služiti kao „Red Car“ za Christian Prudhomme, direktora trke. 

 

Škoda je takođe sponzor nagrade „Green Jersey“, peti put za redom, logo proizvođača automobila naći će se na dresu onoga ko osvoji najveći broj poena u klasifikacijama. Fanovi biciklizma mogu imati sve aktuelne informacije o trci zahvaljujući zvaničnoj Tour de France aplikaciji „powered by Škoda“.

 

Alain Favey, član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing, ističe: „Kao glavni partner Tour de France, predstavljamo brend milionima fanova biciklizma, kao i sportistima tokom jednog od najatraktivnijih sportskih događaja na svetu. U martu smo produžili saradnju sa organizatorom Tour de France za još pet godina do 2023. godine. Na taj način smo postavili temelj za kontinuiran zajednički uspeh i naglašavamo važnost biciklizma i Tour de France-a u segmentu podrške sportskih aktivnosti.”

 

Škoda je predstavljena kao zvanični sponzor i partner na prestižnom biciklističkom događaju. Češki proizvođač automobila podržava ovaj događaj šesnaesti put za redom. Flota automobila broji 250 vozila, uključujući SUV modele Kodiaq i Karoq, kao i najprodavaniji model Octavia i top model brenda Superb.

 

Peloton će i ove godine da predvodi poseban Škoda automobil. Crveni Škoda Superb biće mobilni centar Christian Prudhomme, direktora trke, iz kojeg će da prati trku. Škoda Superb je jedini automobil koji će da proveze stazu zajedno sa biciklistima.

 

Ovogodišnji, 106-ti Tour de France počinje 6. i trajaće do 28. jula. Za „Grand Départ“ 106-te tradicionalne biciklističke trke, biciklisti iz celog sveta okupiće se 6. jula u glavnom gradu Belgije, Briselu u čast Eddy Merckx-a, petostrukog pobednika Tour-a, koji drži svetski rekord u trkama po etapama. Najinteresantniji deo trke uključuje planinske rute kroz Alpe, gde će profesionalci morati da savladaju Col de Cars, Col d'Izoard i Col du Galibier. Finalna etapa je tradicionalno kroz Jelisejska polja u Parizu gde se biciklisti očekuju 28. jula.

 

Škoda kampanja „Najvećoj porodici: Biciklistima“ - osvojite VIP putovanje na Tour. Za ovogodišnji najveći biciklistički događaj, Škoda je pokrenula kampanju koja prenosi strast i duh prijateljstva i dinamičnosti unutar biciklističke zajednice. Kampanja je aktivna na televiziji i društvenim mrežama. Za promociju kampanje koristi se i Škoda web stranica WeLoveCycling.com.

 

Škoda je takođe ekskluzivni partner zvanične Tour de France aplikacije koja omogućava fanovima biciklizma da budu blagovremeno informisani o Tour-u. Aplikacija je besplatna i dostupna je za Android i iOS.

 

Podsetimo da istorija brenda Škoda počinje proizvodnjom bicikala. Vaclav Laurin i Vaclav Klement osnovali su 1895. godine fabriku za proizvodnju bicikala u gradu Mlada Boleslav. Samo deset godina kasnije, izašao je iz proizvodnje prvi automobil - Voiturette A. Laurin & Klement udružuju se 1925. godine i nastaje Škoda. Baš kao što podržava Tour de France i Tour of Spain ('Vuelta'), češki proizvođač podržava mnoge druge međunarodne biciklističke događaje, kao i nacionalne i internacionalne popularne sportske događaje. Dodatna oprema za bicikle je takođe deo originalne dodatne opreme brenda Škoda.


Ime i prezime
Komentar