Volkswagen Grand California

11. Aug 2018

Volkswagen Grand California
Volkswagen Commercial Vehicles kako je najavljeno na sajmu Caravan Salon u Düsseldorfu predstaviće, novi veliki kamper van Grand California. Ovim modelom Volkswagen Commercial Vehicles proširuje svoj asortiman, po prvi put u klasi dužine šest metara.


Novi kamper van zasnovan je na Crafteru, a donosi prostor za spavanje, kupatilo, kuhinju…, a na tržištu će da se pojavi početkom naredne godine.


Prvi put, modeli sa oznakom California, pojavili su se 1988. godine, a osnova je bio popularni Bulli. Od tada su stečena iskustva, koja su rezultirala prodajom više od 160.000 primeraka.


Svežinom, jasnoćom i pametno osmišljenim detaljima, unutrašnjost odražava osobine koje su učinile Californiu jednim od najpopularnijih kamper vanova. U unutrašnjosti dominira uglavnom bela boja i svetli tonovi, što stvara prijatan i prostran ambijent. Tu su i veliki prozori, zaštićeni posebnim roletnama.


U standardnu opremu spada potpuno opremljena kuhinja, kupatilo (840 x 800 mm), spoljno osvetljenje iznad kliznih vrata, spoljašnji tuš (sa podesivom temperaturom vode), električno pokretan stepenik, dvodelna mreža protiv komaraca, a u ponudi je i kontrola zvučnika preko Bluetootha, što omogućuje slušanje muziku nezavisno od infotainment sistema.


Prednja sedišta mogu da se okreću, a porodice sa malom decom posebno će da cene ISOFIX kopče na zadnjim sedištima.


Ono po čemu se Grand California najviše razlikuje od Californie T6 je kupatilo, koje osim toaleta i tuš kabine uključuje umivaonik, police sa držačima, ormar sa integrisanim držačem toalet papira (štiti ga od vlažnosti), držače peškira i ventilaciju i svetla koja se zahvaljujući detektoru pokreta automatski uključuju.

 

Volkswagen Grand California Volkswagen Grand California Volkswagen Grand California


Opciono, dostupan je veliki krevet za decu sa kompletnim panoramskim krovom iznad njega. Takođe, dostupni su i detalji poput dodatnog krovnog klima uređaja, tende, zadnji nosač bicikla i stočić i stolica za kampovanje (koji mogu da se spakuju u krilna vrata). Standardno grejanje, opciono, može da se proširi i kao sistem grejanja na električnu energiju, ili na dizel gorivo. Na krovu mogu da budu postavljeni i sistem solarnih panela, satelitska antena i LTE / WiFi hotspot (ruter).


Grand California biće opremljen Crafterovim sistemima za pomoć vozaču i infotainment sistemom. Sistemi za pomoć vozaču uključuju Front Assist sa funkcijom City Emergency Braking, Lane Assist, Blind Spot Monitor i Park Assist, kao i Adaptive Cruise Control i Rear View kameru.


Volkswagen ponudiće Grand Californiu i sa pogonom na sva četiri točka (4Motion).


Dvobojni koncept biće sličan kao i kod T6, pa će kao jednobojni, Grand California da bude ponuđen u bojama: Candy White, Reflex Silver i Indium Grey. Dok će dvobojne kombinacije biti: Reflex Silver/Indium Gray, Candy White/Cherry Red, Candy White/Deep Ocean Blue, i Candy White/Mojave Beige Metallic.

 

 

Najuspešniji kamper u svojoj klasi

Fascinantan, zabavan za vožnju i oličenje slobode na četiri točkaa: model California marke Volkswagen privredna vozila. Postižući novi proizvodni rekord, najuspešniji mobilni dom u svojoj klasi iznova postavlja nova merila: stohiljaditi model California proizveden je krajem juna u fabrici Hannover-Limmer, a sa svojim "odmorom iz snova na četiri točka" marka Volkswagen privredna vozila takođe se kreće prema novom ovogodišnjem proizvodnom rekordu. Prošle godine marka je postigla novi rekord s 15.155 proizvedenih vozila California (+18 %).


Priča o uspehu ove kuće na četiri točka započela je pre 30 godina. Model California razvijan je zajedno s modelom Westfalia. On se zasnivao na trećoj generaciji Transportera i isprva se proizvodio u Rheda-Wiedenbrücku. Od 2004. godine marka Volkswagen privredna vozila razvija i proizvodi model California isključivo u fabrici Hannover-Limmer. Pogon za proizvodnju modela California prostire se na oko 13.000 kvadratnih metara.


Tamo ima oko 300 zaposlenih koji rade u tri smene. Osnovne konstrukcije vozila u Limmer prevoze se pomoću teretnih vozila iz glavne fabrike Hannover-Stöcken. Karoserija se priprema za sledeću fazu proizvodnje i stoga ima potreban otvor za krov koji se podiže. Stručnjaci ručnim radom opremaju modele California u skladu sa specifikacijama kupaca. Nedavno je modelu California dodeljena titula "Mobilna kuća 2018. godine" iz razloga što je najomiljeniji kompaktni kamper. Nakon više od 30 godina od lansiranja modela California proizvedeno je više od 160.000 vozila, od kojih 100.000 u fabrici Hannover-Limmer.

 

Volkswagen California

 


Ime i prezime
Komentar