Volvo Cars ublažava posledice pandemije

25. Mar 2020

Volvo centar Beograd
Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenih. Zaštitu zdravlja i bezbednost svih zaposlenih kompanija postavlja na prvo mesto. Preventivne mere i ograničenje putovanja su već stupili na snagu. Sada je potrebno sve snage usmeriti u ograničenje širenja virusa sprovođenjem društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje mnogih ličnih mera bezbednosti.


Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. aprila. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u periodu od 26. marta do 14. aprila. Zaposleni u kancelarijama od 26. marta radiće od kuće i to sa skraćenim radnim vremenom. Tim merama žele da očuvaju radna mesta i obezbede da se Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće.

Kompanija je početkom meseca, nakon dužeg perioda zabrane proizvodnje, otvorila svoja četiri pogona u Kini. Današnja poseta prodajnim salonima upućuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti uravnoteženog poslovanja Volvo Carsa u svetu.

»Naša glavna briga jesu zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše kompanije«, rekao je generalni direktor Hakan Samuelsson. »Zahvaljujući dragocenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspeli smo brzo da preduzmemo mere«.

U kompaniji Volvo Cars smatraju da te mere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljih posledica  pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti kompanije.

Proizvodni pogoni Volvo Cars, na koje se odnose današnje najavljene mere, nalaze se u područjima Torslanda, Skovde i Olofstrom (Švedska), u Gentu (Belgija) i Južnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države). Kancelarijsko osoblje radi u sedištu kompanije u Geteborgu u Švedskoj, kao i pogonu u Gentu i pripadajućim tržištima. Takođe, u skladu sa situacijom vezanom uz pandemiju koronavirusa ograničili su rad Volvo centara u skladu sa vladinom odlukom o zabrani kretanja u određenom vremenskom periodu.

Prodajni centar u Beogradu radi skraćeno, a dežurni servis radi i dalje i brine za mobilnost i bezbednost na putu vlasnika Volvo automobila. Volvo Cars stanje u zemlji i svetu redovno prati i prilagođavaće se vladinim merama i preporukama.


Ime i prezime
Komentar