Alfa Romeo sponzor trke 1000 Miglia 2020.

15. Oct 2019

Alfa-Romeo

Nastavlja se višegodišnje partnerstvo između brenda Alfa Romeo i „najlepše trke na svetu“ koja će da se održi na tradicionalnoj stazi Breša-Rim-Breša od 13. do 16. maja 2020. godine. Nekoliko neprocenjivih Alfa Romeo modela iz FCA Heritage kolekcije učestvovaće u trci.

 

Trideset osmo izdanje trke koju je Enco Ferari nazvao „najlepšom trkom na svetu“ biće održano od 13. do 16. maja 2020. godine na tradicionalnoj stazi Breša-Rim-Breša. U ovom događaju ponovo će učestvovati brend Alfa Romeo i podržati ga kao sponzor. Trogodišnji ugovor o sponzorstvu zaključen je ove godine za period do 2021. godine i predstavlja potvrdu čvrste veze koja spaja Frecciu Rossu i italijanski brend još od 1928. godine.

 

Kao i uvek, nekoliko Alfa Romeo modela iz kolekcije FCA Heritage, odeljenja Grupe posvećenom zaštiti i promociji istorijskog nasleđa italijanskih FCA brendova, biće prisutno na događaju u Breši iduće godine. Ovim draguljima iz kolekcije pridružiće se flota od 30 modernih automobila - modela Stelvio i Giulia - koji otelotvoruju novu paradigmu brenda Alfa Romeo. Kao zvanični automobili trke 1000 Miglia (1000 milja) 2020. Giulia i Stelvio svakako će da oduševe ljubitelje koji će da gledaju kako se voze legendarnom stazom: nema boljeg načina da se čovek upozna sa vrednostima brenda Alfa Romeo, ukorenjenim u istorijatu i takmičenju. 

 

Jedan od najpoznatijih događaja u trkačkoj istoriji brenda Alfa Romeo odigrao se 1928. godine tokom drugog izdanja 1000 Miglia kada je ovaj proizvođač osvojio i pojedinačnu i timsku titulu, sa svojih osam automobila od kojih je svaki uspešno završio trku. U godinama od tada pa do 1957. godine Alfa Romeo je pobedio na ovoj trci neverovatnih jedanaest puta, rekord koji neće nikada biti oboren, i koji potvrđuje nesalomivu vezu između dva brenda koji imaju posebno mesto na svetskoj auto-moto sceni. Istim, neumanjenim entuzijazmom kao u prošlosti, 18. maja prošle godine ljubitelji su u Monci poželeli dobrodošlicu Đovaniju Moceriju i Danijelu Bonetiju, pobednicima trke 1000 Miglia 2019. godine, koji su vozili model 1928 6C 1500 SS iz FCA Heritage kolekcije, koji je inače izložen u Museo Storico Alfa Romeo u mestu Arese. Drugo mesto osvojio je model 1929 6C 1750 SS Zagato tima Vesko-Gerini, dok su ostali Alfa Romeo automobili iz FCA Heritage kolekcije završili trku sa vrlo solidnim plasmanima. Pored toga, Alfa Romeo je takođe osvojio Trofej za sponzorski tim, zahvaljujući pobedi Mocerija i petom mestu modela 1929 6C 1750 SS Young koji je vozio duo Kavali-Gamberini.


Ime i prezime
Komentar