CarGo proširio biznis klasu sa još 50 automobila

13. Feb 2020

Aleksandar Vučić ispred novih automobila


Nakon nedavnog predstavljanja sto novih automobila u okviru biznis klase, među kojima je bilo i hibridnih i električnih automobila, Aleksandar Vučić, predsednik udruženja građana CarGo predstavio je danas još 50 najnovijih modela Volkswagen Arteon, čija je vrednost dva miliona evra.

Novi Arteoni specifični su po svom posebnom sistemu nadzora okoline, prema Vučićevim rečima imaju funkcije naglog kočenja, prepoznavanja pešaka i adaptivni uređaj za regulisanje brzine, čime će se povećati bezbednost članova ovog udruženja, ali i svih učesnika u saobraćaju.

Predsednik Udruženja građana CarGo rekao je da je dodatna vrednost ove investicije što svaki novi automobil znači najmanje dvoje novih uposlenih ljudi u pružanju inovativne pomoći na putu za preko 800 hiljada članova ovog udruženja.

„CarGo, kao možda najveće udruženje u Srbiji koristi aplikaciju CarGo kao najbolji alat za pružanje usluge svojim članovima. Gotovo pet hiljada članova je uposleno i registrovano da pruža uslugu drugim članovima. Svakom nabavkom automobila broj uposlenih se povećava, a to je od značaja za celu Srbiju“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je CarGo još jednom pokazao da od države ne traže ni subevncije ni bilo kakvu pomoć, već da im se omogući da bez pritisaka, maltretiranja i nasilja rade na razvoju i modernizaciji Srbije.

„Svakog meseca sami finansiramo svoje investicije, ratu po ratu. Izabrali smo teži put, ali se ne kajemo jer smo napravili održiv model koji upošljava ljude, podstiče bezbednost i pomaže stvaranju zdravije životne sredine“, rekao je Vučić.

Predsednik CarGo je podsetio da je za pet godina uvezeno oko 800 hiljada automobila, uglavnom sa Euro 3 motorom, od čega je polovina starija od deset godina, a da prema rečima državnih zvaničnika zbog poslednica aero zagađenja godišnje izgubimo oko 6.500 ljudi.

„Zbog svega toga radićemo na tome da do 2023. godine svi naši automobili budu na hibridni i električni pogon. Verujem da smo dokazali da predvodimo inovacije, a to ćemo opravdati ne samo daljim širenjem i kvalitetom, već i kroz različite programe, od humanitarnih do aktivnosti u domenu kulture“, zaključio je Vučić.

 

Volkswagen ArteonCarGo vozač u Volkswagenu ArteonVolkswagen Arteon


Ime i prezime
Komentar