Hondi Red Dot nagrade za 2021.

29. Mar 2021

Honda Red Dot 2021

 

Hondin novi, hibridni Jazz i Jazz Crosstar modeli kao i Forza 750 skuter nagrađeni su veoma cenjenim Red Dot nagradama za 2021. godinu u kategoriji „Dizajn proizvoda“. Ova međunarodno čuvena priznanja daju se samo najkvalitetnijim proizvodima koji se ističu dizajnom proizvoda, brenda i komunikacije.

 

Godišnje Red Dot nagrade dodeljuje žiri od 50 međunarodnih stručnjaka koji testiraju, ocenjuju i diskutuju o svakom novom izuzetnom dizajnu i inovaciji. Kriterijumi za ocenjivanje preispituju se i prilagođavaju svake godine tako da budu odraz najnovijih tehničkih, društvenih, ekonomskih i ekoloških zahteva.

 

„Imali smo još jednu uspešnu godinu, i dobili smo nekoliko nagrada u kategoriji Dizajna proizvoda globalno priznatih Red Dot nagrada za dizajn“, rekao je Tošinobu Minami, generalni direktor Centra za dizajn, Honda R&D Co. Ltd.

 

„Još od osnivanja, mi u Hondi smo stalno stremili tome da iskažemo ideju o tome kako da ’svakodnevni život učinimo prijatnijim’ dizajnom naših proizvoda, i verujemo da je dobijanje ovih nagrada priznanje da smo u tome uspeli. Nastavićemo da sledimo ovaj nepromenljivi princip, razmišljajući na neuobičajeni način kako bismo dizajnirali proizvode koji donose ’iznenađenje i uzbuđenje’ u život kupaca.“

 

Jazz e:HEV i Jazz Crosstar e:HEV uklapaju se u Hondinu posvećenost stoprocentnoj elektrifikaciji njenih evropskih modela do 2022. godine. Jazz je dizajniran tako da doprinese Hondinoj filozofiji „Ju no bi“, koja priznaje lepotu u svakodnevnim predmetima, vremenom dovedenih do toga da budu još lepši i više ergonomski zadovoljavajući za upotrebu. Dizajn modela Jazz takođe primenjuje Hondin razvojni princip „Čovek maksimalno, mašina minimalno“ (M/M), zasnovan na uverenju da je svrha tehnologije i dizajna da služi potrebama vozača i putnika. Rezultat je automobil koji kombinuje funkcionalnost i upotrebljivost, izražene kroz inovativne elemente kao što su Magična vodootporna sedišta, a opet zadržava elegantan i moderan izgled.

 

Gruba Crosstar varijanta stvorena je kako bi proširila privlačnost modela, predstavljajući model više u SUV-stilu, orijentisan prema onima sa aktivnim stilom života. Snažnija pojava potiče od smelog dizajna prednje maske po kojoj se razlikuje, jake crne lajsne i stilski bočni pragova i krovne šine. Specifični Crosstar točkovi koji se šire prema rubu utiču na robusniji ukupni vizuelni efekt.

 

Ove najnovije počasti slede druge nedavne uspehe Honde što se tiče Red Dot nagrada, što naglašava Hondinu posvećenost stvaranju proizvoda koji su dizajnirani bez kompromisa. Godine 2020., Honda e dobila je najveću nagradu, „Best of the Best“. Ovo prati prethodne uspehe, uključujući Honda S2000 godine 2001, Civic godine 2006, i European Accord Tourer godine 2008.


Ime i prezime
Komentar