Proizveden Lamborghini Urus broj 10.000

21. Jul 2020

Lamborghini -Urus br. 10000

Lamborghini Urus prešao je jubilarni broj od 10.000 proizvedenih primeraka. SUV del Toro ovaj rezultat postigao je za otprilike dve godine, nakon dolaska na tržište 2018. godine.

Početkom marta ove godine, Lamborghini je morao privremeno da zatvori svoju glavnu fabriku zbog izbijanja epidemije izazvane virusom korona. Nakon što su se stvari u Italiji vratile na normalni nivo, kompanija je ponovo pokrenula montažne linije i sada se punim kapacitetom vratila proizvodnji svojih superautomobila i super SUV-a Urus.

Broj pod rednim brojem 10.000 izašao je iz fabrike Bolognese u Sant'Agati i namenjen je kupcu u Rusiji, koja je jedno od relativno velikih tržišta za Urus.

Super SUV Urus o kojem je reč konfigurisan je u novoj boji Noctis Matt Black (crna), kombinovanoj sa karbonskim paketom i dvobojnom unutrašnjošću Ad Personam u nijansama crne i narandžaste boje, upotpunjenoj karbonskim umetcima.

U njega je ugrađen četvorolitarski V8 biturbo motor od 650 KS uz obrtni moment od 850 Nm koji je opremljen sistemom za deaktiviranje cilindara zbog ekonomičnije potrošnje goriva. Snaga se prenosi na sve točkove preko osmostepenog automatskog menjača. Najveća brzina Urusa iznosi 305 km/h, dok mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 3,6 sekundi, 12,8 sekundi potrebno je da stigne do 200 km/h.

Lamborghini Urus proizvodi se na potpuno namenskoj montažnoj liniji, koja integriše nove proizvodne tehnologije kako bi se pomoglo operaterima u montažnim aktivnostima: Lamborghini Manufacturing. U 2019. godini je otvorena i lakirnica koja je potpuno posvećena Urusu.

Godina 2020. donela je novu kolekciju boja za SUV del Toro. Urus biserna karoserija sa dvobojnim spoljašnjim izgledom i ultra svetlim bisernim nijansama četvoroslojne boje: Giallo Inti (žuta), Arancio Borealis (narandžasta) i Mantis Green (zelena), u kombinaciji sa sjajnim crnim krovom, zadnjim difuzorom, spojlerom i drugim detaljima.

Drugi SUV u istoriji ovog brenda zaslužan je za ogroman rast globalne prodaje koju je Lamborghini postigao prošle godine. U 2019. godini italijanski brend isporučio je ukupno 8.205 modela širom sveta, što predstavlja veliki skok od 43 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Od tog broja kupcima je isporučeno 4.962 primerka Urusa što je više od 50 odsto ukupne prodaje superautomobila brenda.


Ime i prezime
Komentar