Chevrolet Trax

Chevrolet TraxChevrolet Trax

Klasa gradskih SUV modela je danas sve veća i veća. Gotovo da nema proizvođača automobila koji se u njoj nije oprobao, ili bar nema spremnog takmaca koga će u najskorije vreme predstaviti. Kompaktne dimenzije, niski troškovi eksploatacije i naravno, neizostavni efekat „visokog sedenja kao na tronu“ su glavne karakteristike ovog segmena. Ne želeći da se povuče iz tržišne utakmice, Chevrolet je predstavio model Trax kako bi se borio sa konkurencijom.
Na brzim autoputevima i uskim ulicama, urbani Trax ima moćne, sportske linije i širok, atletski stav koji zaista privlači pažnju. Izvajana karoserija, oštre linije vetrobrana, zakošena prednja svetla i aluminijumske felne sjedinjuju se u zaista samouveren i autentičan izgled. Dvodelna maska hladnjaka sa izvajanim prepoznatljivim Chevrolet znakom samo povećava faktor oduševljenja. Dizajneri su uložili veliki trud kako bi vozilo i pored skromnih dimenzija ostavljalo utisak masivnosti i ozbiljnosti nastupa, što je u ovoj klasi itekako važno.
Unutrašnjost je takođe sjajno osmišljena i praktična. Svojom užinom od samo 4,25 m, u zakrčenim gradovima parkiranje je Traxu itekako olakšano. U unutrašnjosti visoko postavljena sedišta, vozaču i saputnicima, pružaju sjajnu vidljivost. Po pitanju prtljažnog prostora, na raspolaganju je izdašnih 356 litara, kao i 8 različitih varijanti podešavanja sedišta. Potpuno preklopanje zadnje klupe koja je deljiva u razmeri od 60/40 daje 785 litara prostora, a potpunim preklapanjem sedišta suvozača moguće je prevoziti dugačke predmete. Povezivanje digitalnog uređaja (mobilni telefon, MP3 plejer) preko USB i AUX priključaka u Traxu omogućava slušanje muzike preko 6 zvučnika. Takođe, moguć je i bežični prenos datoteka i njihova repordukcija. Nivoi opreme LT i LT+ poseduju Chevrolet MyLink sa ekranom osetljivim na dodir od 7 inča i komandama na upravljaču. Korišćenje ove fukcije omogućava izbor pesama koje se nalaze na priključenim pametnim telefonima i MP3 plejerima.
U cilju izbegavanja nesreća, StabiliTrak® stalno poboljšava vučnu snagu automobila. Bluetooth* omogućava da ruke ostanu na upravljaču prilikom pozivanja i primanja poziva. Pomoć pri kretanju na uzbrdici stabilno drži Trax na oštrim uzbrdicama. Zadnji senzori za parkiranje, kod nivoa opreme LS+ i iznad, ispuštaju zvučni signal ako se suviše približite neželjenim objektima iza vozila. LT i LT+ nivoi opreme takođe imaju Sistem kontrole kretanja nizbrdo (HDC) koji olakšava kretanje niz strme nagibe, preko neravnih terena, i to bez kočenja; plus Chevrolet MyLink kamera pri kretanju unazad, koja Vam prikazivanjem prostora iza vozila pomaže da bezbedno parkirate. U slučaju prevrtanja Trax-a, njegova struktura je projektovana da izdrži četiri normalne težine vozila. Šest vazdušnih jastuka, sigurnosni pojasevi fiksirani u tri tačke na svih pet sedišta, i ISOFIX sistemi učvršćivanja za bezbednosna sedišta za decu su u standardnoj opremi. Isto tako, tu su i sklopljive pedale za vozača u cilju zaštite donjeg dela nogu.
U ponudi su 1,4-litarski turbo (140 ks) i 1,6-litarski benzinski motori (115 ks), i 1,7 litarski turbo dizel motori (130 ks). Svaki od njih savršeno u ravnoteži drži perfomanse motora sa potrošnjom goriva. Pojačan je Start-Stop tehnologijom, standardno sa verzijama ručnog menjača. Pogon na četiri točka je moguće dobiti samo sa jačim benzincem i turbodizelom..

Chevrolet TraxChevrolet Trax