Električna Dacia na vidiku

17. Feb 2020

Renault plan promocija

Renault Grupa je u finansijskom izveštaju za 2019. godinu na pratećoj fotografiji na kojoj je istaknut put elektrifikacije za naredne godine slučajno najavio potpuno novi automobil. To nije veliko iznenađenje, jer su otkriveni modeli zvanično najavljeni, a devet je ostalo skriveno. Međutim, naziv na manjem gradskom automobilu otkriva mnogo - između 2021. i 2022. godine pojaviće se prva električna Dacia.

Model je na slici pokriven plavom ciradom. Boja ukazuje da se radi o potpuno novom modelu. Kao opis, Renault navodi da će to biti gradski automobil. Da li to znači da je u pitanju, na primer, električni Sandero, nije jasno. Takođe bi Dacia mogla počne proizvodnju modela K-EV. U svakom slučaju, to znači da postoji velika šansa da se pojavi vrlo pristupačan EV. Nadalje, za potpuno električni Renault namenjena je nova modularna platforma.

Neki mediji predviđaju, da će električna Dacia da se zasniva na modelu Z.E. ili na gradskom modelu K-ZE, koji je namenjen samo kineskom tržištu. Nedavno je Renault najavio da će uskoro da pokaže verziju modela K-ZE prilagođenog evropskom tržištu.

Ako žele da zainteresuju evropske kupce za električnu Daciu, kineska verzija K-ZE trebalo bi potpuno da se ažurira. Mali električni automobil ima 33 kilovata, bateriju od 26,8 kilovat-sata i autonomiju od 271 kilometar nakon ciklusa NEDC merenja.

K-ZE moraće da ima mnogo više bezbednosne opreme i drugih sistema, tako da će cena definitivno da poraste u odnosu na Kinu. K-ZE je tamo povoljan, cena mu je  8.100 USD. Iako je Renault fotografijom jasno najavio dolazak električnog automobila Dacia, biće potrebno vremena za više detalja.


Ime i prezime
Komentar