Godina jubileja za Audi

03. Feb 2020

Audi Quattro-1980.
Audi se tokom prethodnih godina etablirao kao jedan od najvećih proizvođača prestižnih automobila na svetu, a 2020. godine obeležava mnogo značajnih godišnjica. Tim povodom objavljena je i publikacija sa važnim datumima.

Prvi veliki događaj je 40. godišnjica predstavljanja legendarnog modela Quattro na Salonu automobila u Ženevi. Pogon na sva četiri točka u to vreme bilo je nešto nesvakidašnje za kupe visokih performansi, a Quattro je model koji je utemeljio reputaciju Audija kao jednog od pionira pogona AVD.

Vozne karakteristike modela Quattro u teškim uslovima bile tako izvanredna da je AVD pogon ugrađen u serijsku seriju Audi 80, da bi je danas koristili i modeli kao što je RS6 Avant.

Ove godine Audi će, takođe da proslavi 20. godišnjicu od osvajanja titule na trci 24 sata Le Mansa. Audi AG zabeležio je 2000. godine prvu pobedu u trci kada se takmičio prototip R8.

Takođe, prošlo je 25 godina od uvođenja koncepta Audi RR na Salonu automobila u Frankfurtu. Svojim dramatičnim dizajnom, turbo-motorima i vrhunskom kabinom, prva generacija Audi TT pokazala se iznenađujuće dobro.

U proslavi prošlih dostignuća, Audi nije zaboravio da se osvrne na budućnost i eru održive mobilnosti nizom električnih modela.


Ime i prezime
Komentar