Avtovaz najavio dvanaest novih Lada

31. Oct 2017

Lada
Kompanija Avtovaz planira da do 2026. godine pokrene proizvodnju dvanaest novih modela marke Lada, najavio je Nikola Mor, generalni direktor.

Kako je rekao, novi modeli marke Lada pojavljivaće se na ruskom automobilskom tržištu fazno. Tako će do 2019. godine lokalni ljubitelji automobila moći da nabave dva potpuno nova automobila. Za to vreme kod četiri modela doći će do promene generacije.

Ukoliko se pomenuti noviteti dobro pokažu već u naredne dve godine, plasman deset novih modela marke Lada na domaće tržište i promena generacije kod sedam modela planira se za kasnije i dogodiće se u narednih pet godina.

Kako je Nikola Mor naglasio do 2026. godine svi kapaciteti preduzeća biće angažovani. Radi se o jednoj proizvodnoj liniji u Iževsku i tri u Toljatiju.

Treba reći da je tokom ove godine isporuka automobila Lada povećana za 17,3 odsto i da iznosi 225,3 hiljade automobila. Iduće godine planirano je pokretanje proizvodnje platforme Lada Connect.

Avtovaz tokom prvih devet meseci ove godine prvi put u petogodišnjem periodu imao je operativni profit od 1,9 milijardi rubalja (oko 27 miliona evra). Prihod je porastao za 22 odsto, odnosno na 159 milijardi rubalja (oko 2,2 milijarde evra), uglavnom na račun prodaje automobila Lada.
Russia Beyond 


Ime i prezime
Komentar