Audi-A1Audi-A1

 

Dobri poznavaoci automobila sigurno se sećaju modela Audi 50 sa kraja sedamdesetih godina koji je gotovo do najsitnijih detalja bio zapravo preslikan savremenik VW Polo. Usledila je velika pauza od gotovo tri decenije. Model A1 se oslanja u potpunosti na tehniku VW Pola poslednje generacije, uz neizostavni Audijev osećaj pripadnosti premijum segmentu koji se ogleda u posvećenosti detaljima.
Audi A1 predstavlja premijumsku ponudu i sportistu u svojoj klasi. On izgleda samouvereno na putu – snažan, upadljiv, snažnog karaktera. Istaknuta, zaokružena linija ramenog dela, luk krova u drugoj boji i neobično snažno nagnuti C-stubovi ovom automobilu sa troja vrata daju jedinstvenu siluetu.
Mnogobrojna dodatna oprema potiče direktno iz više klase. U pogledu eksterijera to su ksenonski plus farovi sa LED dnevnim svetlom, LED zadnja svetlosna grupa i opcioni naplaci veličine do 17 cola sa pneumaticima dimenzija 215/40.

 

Audi je i segmentu "osvetli i vidi" posvetio punu pažnju. Podrška za kratko svetlo pomoću kamere prepoznaje druga vozila i mesta i samostalno uključuje dugačko i kratko svetlo. U kombinaciji je sa senzorom za svetlo i kišu koji se mogu dobiti i separatno. Panoramski pomični krovni prozor unosi svetlost i svež vazduh u unutrašnjost. Komforni ključ može uvek ostati u džepu jakne - A1 se otklučava kada vozač povuče ručicu vrata a startuje se pritiskom na dugme start-stop.
Ostalu dodatnu opremu čine alarmni uređaj, paket unutrašnjeg LED osvetljenja, grejani i preklopivi spoljni retrovizori, uređaj za kontrolu brzine, vreća za skije, središnji naslon za ruku napred, paket za odlaganje sitnica i prtljažnog prostora, grejanje prednjih sedišta, klima-uređaj, komforna automatika klime i multifunkcionalni sportski upravljač. Osim toga, Audi na raspolaganju nudi i podršku pri parkiranju u dve verzije i široku ponudu infotainment modula. Ponudu čini radio concert i proširena je na paket navigacije koji se može dodatno opremiti, pa sve do izuzetno efikasnog navigacionog sistema MMI plus i Surround Sound System marke Bose sa inovativnom optičkom tehnikom.
TFSI i TDI motori modela Audi A1 pokrivaju raspon snage od 63 kW (86 KS) do 90 kW (122 KS). Svaki od njih je poslednja reč tehnike. Svi motori koriste funkciju direktnog ubrizgavanja i turbo punjenja. Koncept downsizing-a kombinovan sa tehnologijom modularne platforme za obezbeđenje efikasnosti marke Audi ostvaruje izuzetnu snagu uz minimalnu potrošnju goriva od 3,9 do 5,4 litara na 100 km.

 

Audi-A1Audi-A1