BMW serije 2 Active TourerBMW serije 2 Active Tourer

 

BMW serije 2 Active Tourer predstavlja novost BMW-a u premium kompaktnoj klasi koji ujedinuje funkcionalnost i udobnost s tipičnom BMW dinamikom, stilom i elegancijom. Uz dimenzije od 4.342 mm dužine, 1.800 mm širine i visine od 1.555 mm ovaj model u svojoj unutrašnjosti nudi dovoljno mesta za svoje putnike. Novi turbomotori sa tri i četiri cilindra, bogat paket BMW EfficientDynamics, različite funkcije navigacije putem ConnectedDrive sistema, kao i prednji pogon garantuju sportski doživljaj u vožnji. Dugo međuosovinsko rastojanje od 2.670 mm i veća krovna linija stvaraju unutrašnji prostor koji daje do sada nepoznat osećaj. Vozač i suvozač sede znatno više nego u limuzini. Mnogo pregrada i boksova, po želji, preklapajuće suvozačevo sedište, potvrđuju veliku fleksibilnost i osmišljen koncept unutrašnjosti. Enterijer deluje jednostavno, ali je bogat. U ponudi je i panoramski stakleni krov.

Sistemi asistencije koji spadaju pod BMW ConnectedDrive povećavaju bezbednost i udobnost u BMW-u serije 2 Active Tourer. Po prvi put integrisan je i Head-Up ekran u  premium kompaktnoj klasi. On projektuje sve važne informacije direktno u vidokrug vozača tako da je on uvek skoncentriran na put. Uz ConnectedDrive postoji još mnogo drugih sistema i aplikacija koje vozač može da koristi kako bi doživljaj u vožnji prilagodio svojim željama. BMW serije 2 Active Tourer ima tipične karakteristike marke BMW: dupla prednja svetla, kratko prednje i zadnje ispupčenje, veliko međuosovinsko rastojanje, zadnja svetla u obliku slova L . U unutrašnjosti su radio, klima i ventilacija usmereni ka vozaču, što je takođe tipično za BMW. Veliki prtljažnik zapremine 468 litara (1.510 litara maksimalno) i preklapajuća zadnja sedišta garantiraju veliku korist u svakodnevnoj upotrebi. Zanimljiv detalj je sklopivi pod u prtljažniku ispod kojeg se nalazi prostor za odlaganje stvari. Lak pristup prtljažniku dozvoljava njegov veliki i široki poklopac. Po želji se otvara i zatvara automatski putem dugmeta ili može da se zatvori i otvori bez dodira.

U ponudi će da budu tri snažna i efikasna trocilindarska i četvorocilindarska motora nove generacije. Prednosti su u kompaktnom načinu konstrukcije, BMW TwinPower Turbo tehnologiji i ispunjavaju norme Euro 6. Odličnu efikasnost i velike performanse predstavlja novi trocilindarski benzinski motor koji će u modelu 218i Active Tourer (prosečna potrošnja goriva: 5,2-4,9l/100 km; prosečna emisija CO2: 120-115g/km) sa šestostepenim ručnim menjačem imati svoju premijeru u modelu BMW-a.

Kao top model za početak prodaje nudi se BMW 225i Active Tourer (prosečna potrošnja goriva: 6,0-5,8l/100 km; prosečna emisija CO2: 139-135g/km) sa osmostepenim Steptronic menjačem. Snagom od 231 KS, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 6,6 sekundi i maksimalnom brzinom od 240 km/h, ovaj četvorocilindarski motor postavlja nove rekorde u svojoj klasi. BMW 218d Active Tourer (prosečna potrošnja goriva: 4,3-4,1l/100 km; prosečna emisija CO2: 114-109g/km) pokreće četvorocilindarski motor od 150 KS. Kao i pomenuta dva benzinca i ovaj motor je deo nove porodice motora. Maksimalna brzina koju omogućuje iznosi 208 km/h.

Poput svih BMW modela i serija 2 Active Tourer predstavlja izvrsnu voznu dinamiku i uživanje u vožnji po kojoj je bavarski proizvođač poznat. Prednje oslanjanje je fino  podešeno tako da obezbeđuje optimalnu voznu dinamiku i veliku količinu povratnih informacija s upravljača. Osim što doprinosi voznoj dinamici, postignuto je smanjenje mase upotrebom čvrstih, a lakih materijala - jedan od elemenata BMW EfficientDynamics tehnologije. Između ostalog, one takođe uključuju AUTO start/stop funkciju, regeneraciju energije kočenja i indikator za promenu stepena prenosa.

Pored serijskih modela, BMW nudi seriju 2 Active Tourer u četiri dodatne varijante, koje u svom enterijeru i eksterijeru još više odgovaraju željama kupaca.

 

BMW serije 2 Active TourerBMW serije 2 Active Tourer