BMW-1-Series_IBMW-1-Series_II
BMW-ov predstavnik u C segmentu, serija 1, zvanično je predstavljena kupcima 2004 godine. Nakon punih sedam godina, predstavljena je nova generacija fabričke oznake F 10. Kao i njen prethodnik, zadržala je neuobičajenu kombinaciju u svom segmentu: napred motor – pogon pozadi. Ovakva kombinacija podrazumeva žrtvovanje kabinskog prostora zarad izuzetnih dinamičkih svojstava.
Za spoljašnji dizajn se može reći da nije pretrpeo značajne izmene u odnosu na prethodnika. Na prednjem kraju ističu se markantne svetlosne grupe trouglastog oblika i naravno, dva karakteristična „bubrega“. Prednji odbojnik pored diskretnog usisnika vazduha smešta u sebe i maglenke. Bočna silueta je veoma slična prethodniku, zadržavajući karakteristične konture hečbek oblika karoserije. Pozadi se ističu masivni odbojnik i svetlosne grupe kvadrastog oblika.
Enterijer je kao i kod svakog BMW-a, podređen vozaču i njegovom uživanju u vožnji. Za razliku od nekih prošlih vremena, kada je centralna konzola bila okrenuta ka vozaču, sada je taj koncept napušten. Nemački proizvođač se okrenuo ka jednostavnijim linijama i manjem broju prekidača, vodeći se logikom minimalizma i maksimom „manje je više“. To nikako ne znači da auto ne poseduje svu očekivanu opremu, već da su primenjena vrhunska ergonomska rešenja kako bi se maksimalno pojednostavila upotreba kompletne opreme.
Naravno da je BMW opremljen kompletnom opremom, koja se može očekivati od vozila ovakvog renomea. Kompletan elektropaket i klima uređaj spadaju u osnovni paket, a ukoliko se želi nešto više, potrebno je doplatiti. Sportski nastrojenim vozačima svakako će se svideti mogućnost poručivanja M sportskog paketa. Dve osnovne linije opreme u ponudi su Urban i Sport.
Za pogon nove jedinice bavarski proizvođač u prvo vreme koristi samo  četvorocilindrične motore. Od benzinaca, mogu se poručiti 1.6 i 1.8 litarski motori sa 136 i 170 ks. Za ljubitelje dizelaša, mogu se poručiti modeli 116d (116 ks), 118d (143 ks) i 120d (184 ks). Prenos snage se ostvaruje na zadnje točkove, preko manuelnog menjača.
Nova generacija BMW-ove jedinice na tržište je donela zanimljivu ponudu kupcima. U odnosu na prethodnu generaciju, kupcima je ponuđen automobil kompakt klase koji je zahvaljujući uvećanim spoljnim dimenzijama ponudio i više prostora u enterijeru. Upotrebom proverene mehanike i sa standardnom pogonskom konfiguracijom svog modela, BMW je na tržište izneo jedinstvenu ponudu, drugačiju od svoje konkurencije.

BMW-1-Series_IIIBMW-1-Series_t