BMW X3

 

BMW X3 je automobil koji postavlja standarde u efikasnosti i sportskom karakteru u okviru svog segmenta. Među najprodavanijim je BMW X modelima i model od koga se očekuje da nastavi priču o uspehu svog prethodika.

Od 2003. godine, kada je BMW kreirao ovo SAV (Sports Activity Vehicle) vozilo srednje veličine, širom sveta prodato je više od 1,6 miliona primeraka. Nova, treća generacija modela X3 svojim naglašenim off-road karakterom i najmodernijim inovacijama nastavlja priču o uspehu. Na uporednim testovima X3 istakao se u performansama i aerodinamičnosti kao najbolji u svojoj klasi.

Od prvog pogleda X3 impresionira svojim atletskim izgledom, povećanim dimenzijama i naglašenom prednjom “active grill” rešetkom. Prvi put nudi poluautonomnu vožnju i kontrolu gestovima. Unutrašnjost je značajno unapređena i donosi karakteristike nove Serije 5, a premijerno, ovaj model dostupan je u Luxury Line varijanti. Mogu da se poruče i individual elementi opreme kao što su posebna boja Sunstone metallic, točkovi od 21 inča i merino koža u enterijeru.

Novi BMW X3 (kombinovana potrošnja goriva: 8,3 do 4,7 l/100 km;  kombinovana emisija CO2: 193-124 g/km) nastavlja bez kompromisa svoj put ka liderskoj poziciji u svom segmentu. Dva dizel motora nove generacije, sada još snažniji, ali uz smanjenu potrošnju,  omogućuju  poboljšanja dinamičkih  performansi i smanjuju emisije štetnih čestica. Spoljašnji i unutrašnji dizajn novog BMW-a X3 otkriva stilske promene, ali i dodatno povećava praktičnost automobila detaljima izrađenim prema potrebama krajnjih korisnika.

Novi BMW X3 sada vizuelno ostavlja još snažniji utisak novim dvostrukim kružnim svetlima, još uočljivijim rešetkama hladnjaka, novim prednjim i zadnjim branicima i spoljnim retrovizorima s integrisanim pokazivačima pravca. Visok nivo kvaliteta i ekskluzivnosti takođe definišu i unutrašnjost novog X3. Hromirani delovi, centralna konzola s automatskim klima-uređajem i novi držač čaša s kliznim poklopcem za centralnu konzolu naglašavaju premium izgled automobila. Nove boje karoserije, dizajn presvlaka enterijera, lajsne i naplatci od lakog metala daju još šire mogućnosti  personalizacije. Novi xLine paket opreme omogućuje vlasnicima dodatno da naglasse dinamičan i robustan karakter X3.

Od svog predstavljanja novi X3 u ponudi je s četiri turbodizel i tri turbobenzinska motora u rasponu snage od 110 kW (150 KS) do 230 kW (313 KS). Svi motori su opremljeni najsavremenijom BMWTwinPower Turbo tehnologijom što je garancija za izuzetne performanse u kombinaciji s malom potrošnjom goriva. Takođe, svi ispunjavaju EU6 normu o izduvnim gasovima. Motoru u modelu  X3 xDrive 20d snaga je povećana sa 135 kW (184 KS) na 140 kW (190 KS) uz prosečnu potrošnju goriva nižu i do 7,1%. Novina je i motor u modelu X3 sDrive 18d koji razvija 110 kW (150 KS) i u kombinovanom ciklusu troši svega 4,7 do 5,1 l/100 km. Od modela s turbobenzinskim motorima tu je X3 xDrive28i (180 kW/245 KS) i šestcilindarski redni turbobenzinac sa 225 kW/306 KS koji troši svega 8,3 l/100 km i ispušta 193 g/km CO2.

BMW X3BMW X3