Chevrolet Spark je u proizvodnom programu zamenio Matiza. U svojoj drugoj generaciji koja je predstavljena 2009 pod kodnim imenom M300, maleni Spark je doneo znatno veće dimenzije, bolju bezbednost za putnike i unapređenu ekonomičnost. Zasnovan je na konceptnom vozilu Beat, koje je Chevroletu poslužilo da „opipa puls“ potencijalnih kupaca i da nove smernice. Eksterijer vozila je izuzetno dinamičan. Prednjim krajem vozila dominira velika maska sa jasno istaknutim logom proizvođača, kao i funkcionalna prednja svetlosna grupa. Bočna silueta je skladna, povišena, sa naglašenim lukovima iznad prednjih i zadnjih točkova, ispod koje su smešteni točkovi na naplatcima od 14 cola. Zadnji kraj je podjednako dinamičan, sa izrazito upečatljivom svetlosnom grupom koja je izvedena u skladu sa trendom.

U unutrašnjosti vozila udobno se smeštaju četiri osobe. Na prednjim sedištima sedi se vrlo udobno, pogotovo ukoliko se imaju u vidu skromne dimenzije vozila. Na zadnjoj klupi situacija nešto lošija, ali daleko od neudobne. Enterijer je ispunjen brojnim pregradama za ostavljanje sitnica, pri čemu samo u oblozi prednjih vrata postoje tri pregrade. Instrument tabla je skromnih dimenzija i predstavlja kombinaciju digitalnog i analognog stila i dovoljno je informativna. Centralna konzola je masivna, sa komandama kvalitetnog radio aparata i klima uređaja. Prtljažnik je zadovoljavajućih dimenzija, pravilnog oblika i sasvim upotrebljiv za jedan mali gradski automobil.

Chevrolet Spark je na EuroNCAP testu osvojio četiri zvezdice, što je odličan rezultat. Bezbednosna oprema je vrlo bogata, vozilo može biti opremljeno prednjim i bočnim vazdušnim jastucima, ABS-om i ESP-om. Serijski je opremljen centralnom bravom, prednjim električnim podizačima prozorskih stakala, dovoljno kvalitetnim audio uređajem, kao i efikasnom klimom. Spisak opreme može da se proširi i automatskim klima uređajem, kao i mnogobrojnoim dodacima, što znatno podiže udobnost vožnje, ali i cenu ovog mališana.
Pogonski agregati koji pokreću Sparka su zapremine 1.0 i 1.2 litra, maksimalne snage 68 i 81 KS. Maksimalna brzina je 154, odnosno 164 km/h, što su karakteristike sasvim dovoljne za jedan gradski automobil.