Honda CivicHonda Civic

 

Na Salonu automobila u Parizu Honda je potvrdila detalje unapređenja 2015 Civic linije modela kao i lansiranje redizajniranog Civic Sport-a.

Civic kao i Civic Tourer imaju koristi od novog prednjeg spoljašnjeg dizajna, pružajući novi sportski izgled modela sa novim prednjim svetlima koja imaju integrisana dnevna svetla kao i novi elegantni prednji branik. Civic limuzina takođe poseduje novi zadnji branik, bočne pragove, zadnji crni spojler, i LED zadnja kombinovana svetla.

U skladu sa ovim vrhunskim poboljšanjima spolja, modeli 2015 takođe imaju značajna unapređenja enterijera: nove tkanine na sedištima i štepove na naslonu za glavu, hromirane ručice na vratima  i kontrolnim panel finiširan metalik crnom.

Ova estetska unapređenja kombinuju se lepo sa enterijerom koji je vodeći u svojoj klasi. Civic-ov 477-litarski kapacitet prtljažnika i dalje je najveći u svom segmentu.

Predstavljen na Sajmu u Parizu, Honda Connect multimedijalni uređaj nudi veću udobnost i komunikaciju, a karakteriše ga širok spektar funkcija koje su prezentovane na 7- inčnom displeju. Postavljen kao standardna oprema, sistem će po prvi put biti dostupan na Hondinim modelima među kojima je i novi Civic.

Jednostavan i intuitivan za korišćenje, Honda Connect pokreće Android 4.0.4 , a koristi poznate funkcije pametnih telefona “pritisnite, prevucite i otkucajte” za pristup njegovim karakteristikama. Ekran se može prilagoditi tako da odgovara željenim opcijama pojedinačnih korisnika. Postoje dva različita “vizuelna stila” koji mogu da se izaberu, omogućavajući korisnicima da sami kreiraju sistem i da ikone označene bojama čine navigaciju kroz ekran, koji je osetljiv na dodir.

Honda Connect pruža putnicima na prednjim sedištima brz pristup informacijama o vozilu, parking kameru za vožnju unazad, muziku, kao i Bluetooth vezu za telefone. Funkcije novog sistema uključuju: internet, pre - instalirane aplikacije, Honda App Centar, opcionu Garmin satelitsku navigaciju, audio ( CD opciono ), AM / FM / DAB i internet radio, telefonski interfejs i Bluetooth vezu, parking kameru za vožnju unazad sa dinamičnim smernicama i niz drugih bitnih informacija o vozilu, kao što su merač  pređenog puta, ekonomičnost goriva i vreme putovanja.

Honda Connect dolazi sa unapred instaliranim aplikacijama , uključujući “Aha”, koji omogućava pristup sadržaju, a da vozač i dalje gleda put. Aha nudi hiljade audio stanica, muziku, vesti i audio knjige - kao i medije vesti i lokalne usluge. Jednostavan za korišćenje, integrisani interfejs čini pretragu Twitter naloga bezbednom i lakom, pritiskom na dugme.

Po prvi put Hondina navigacija biće dostupna sa mapama Srbije i Crne Gore, a uz to obezbeđen je i besplatan update.

Novi model Civic Sport
Evropska Civic linija modela  je proširena uvođenjem novog naslednika, novog Civic Sport-a. Na osnovu Civic limuzine, i potpomognut 1,6 litarskim i-DTEC, 120 KS dizel motorom, ili 1,8 - litarskim i- VTEC, 142 KS benzinskim motorom, ima bojom označen zadnji spojler i 17 - inčne aluminijumske felne jedinstvene za repliku Sport-a. Pored toga, Civic Sport podseća na upečatljiv dizajn narednog Type R modela sa novim prednjim branikom u boji vozila, koga karakteriše niska rešetka i crnu obloga krova za kabinu.

Svi modeli u asortimanu 2015 Civic imaće velike koristi od dodavanja Hondinog sistema City Brake Active (CTBA - sistem kočnica koji se aktivira tokom gradske vožnje) kao standardnog. Specijalno dizajniran da pomogne u izbegavanju ili ublaživanju nesreća pri manjim brzinama, sistem koristi radarsku tehnologiju skeniranja puta, automatski aktivirajući  kočnice ukoliko detektuje neposrednu  opasnost od sudara. Sistem je projektovan da radi pri brzinama ispod 30 km/h.

 

Honda CivicHonda Civic