Audi proizveo pet miliona Quattro pogona

03. Mar 2013

Nemački proizvođač automobila Audi AG, proslavio je u ponedeljak (25.2.) poseban jubilej, milioniti Audi model sa Quattro sistemom pogona na sve točkove. Jubilarni automobil je beli model Audi A6 Allroad 3.0 TDI koji je sišao sa montažne linije u fabrici Neckarsulm, Nemačka. Ovo je potvrda vodeće uloge u svetu nemačkog proizvođača pogona na sve točkove, jer nijedan drugi premijum brend u svetu ne ostvaruje tako visoke prodajne rezultate modela sa pogonom na četiri točka.

Audi-jeva Quattro tehnologija debitovala je 1980. godine u legendarnom, originalnom Audi Quattro automobilu.

Danas je ovaj sistem pogona na sve točkove dostupan u više od 140 različitih verzija Audi-jevih modela. Audi nudi najširi spektar automobila sa pogonom na sve točkove. Tu spadaju modeli Audi Q7, R8, A4 Allroad, A6 Allroad, kao i svi S i RS modeli koji su dostupni isključivo sa Quattro pogonom. Audi ovaj pogon nudi i kao opciju u svim drugim modelima. "Quattro je jedan od ključnih stubova našeg brenda i bio je krucijlni faktor u našoj uspešnoj istoriji. Quattro stalni pogon na sve točkove omogućava da direktno iskusite koliko smo posvećeni našoj pionirskoj ulozi i nastavku budućeg razvoja ovog sistema sa svim novim tehnologijama kroz naš slogan: Vorsprung durch Technik.", izjavio je Rupert Stadler, predsednik Upravnog odbora kompanije Audi AG. Quattro je više od tehnologije, on je prava ikona. Ime predstavlja bezbednost u vožnji i sportsku, tehničku stručnost i dinamičan stav koga ne sprečavaju ni loši uslovi na putu.

 

 

Uspehu Audi Quattro modela na putu i ​​u auto-moto sportu su doprineli, kao i legendarna serija TV reklama, čuveni ski skokovi sa skakaonice Kaipola u Finskoj na koju se model Audi 100 Quattro CS popeo sopstvenom snagom 1986. godine. Quattro znači Audi i Audi često znači Quattro. Tokom prošle godine, više od 43 % kupaca Audi-ja, izabralo je neki Quattro model, što je novi prodajni rekord. Model Audi Q5 je na vrhu liste sa prodatih 205.000 komada u svetu. Ali, nisu samo vozači SUV modela oni koji se oslanjaju na pogon na sve točkove. Skoro jedan od četiri kupca ostalih Audi modela, izabrao je Quattro pogon u 2012. godini. Prodaja Quattro modela posebno dobro ide u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Rusiji i na tržištima Bliskog istoka. Statistika za 2012. godinu pokazuje oko 99.000 novih registracija Audi modela sa pogonom na sve točkove u Nemačkoj, što je znatno više nego kod sličnih modela konkurentskih kompanija.

 


Ime i prezime
Komentar