Ferrari od danas samostalan

04. Jan 2016

Ferrari

Automobilska kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) od danas je filijalu Ferrari izdvojila iz svog sastava u posebnu kompaniju.

 

Italijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari odvojanjem od dugogodišnjeg partnera, kompanije Fiat Chrysler Automobiles krenuo je samostalno u novo poglavlje svoje istorije. Ovaj događaj Ferrari je označio lansiranjem akcija na Milanskoj berzi, gde je prvog dana trgovine zaradio 43 miliona evra.

 

Tradicionalnim zvonom za otvaranje berze zazvonio je Sergio Marchionne, direktor Ferrarija i njegovi najbliži saradnici Amedeo Felisa, Piero Ferrari i John Elkann, direktor FCA.

 

Predsednik FCA, Sergio Marchionne, rekao je akcionarima da je odvajanje Ferraria početak novog poglavlja, koje će toj kompaniji omogućiti da unapredi potencijal za budući rast i da prati strategije uz veću finansijsku i poslovnu nezavisnost. Dodao je da neće biti izdvajanja drugih brendova iz grupacije u bliskoj budućnosti.

 

Ferrari je sada u većinskom vlasništvu kompanije Exor Spa, iza koje stoji porodica Agnelli, koja poseduje 23,5 odsto vlasništva. Na drugom mestu je Piero Ferrari, sin osnivača kompanije Enza Ferrarija, sa 10 odsto udela u vlasništvu.


Ime i prezime
Komentar