Finalisti takmičenja za Svetski automobil godine

31. Mar 2021

WCOTY 2021

Žiri takmičenja za Svetski automobil godine 2021 (World Car of the Year - WCOTY), koji su činila 93 novinara vodećih svetskih automobilskih izdanja, predstavio je listu od tri finalista za glavni trofej, kao i nominovane kandidate za pobedu u pojedinačnim nominacijama.

 

Ovog puta se električni Honda e i Volkswagen ID.4 i Toyota Yaris takmiče za titulu Svetskog automobila godine, WCOTY. Postoje još četiri nominacije. U kategoriji gradskih automobila za titulu najboljeg takmičiće se Honda e, Jazz / Fit i Toyota Yaris. U kategoriji Luksuzni automobil godine su tri finalista - Land Rover Defender, Mercedes S-Class i Polestar 2, a titula Sportskog automobila godine možda će pripasti jednom od modela Audi RS K8, Porsche 911 Turbo ili Toyota GR Yaris.

 

Konačno, posebna nagrada dodeljuje se za „Najbolji automobilski dizajn“ – ovde konkurišu Honda e, Land Rover Defender i Mazda MX-30.

 

Zanimljivo je da se u skoro svim nominacijama pojavljuje i Yaris koji je nedavno izabran za Evropski automobil 2021. godine. 

 

Pobednici u svim kategorijama biće objavljeni 20. aprila. Prošlogodišnji laureat bio je Crossover Kia Telluride postao je World Car of the Year 2020.

 


Ime i prezime
Komentar