Kineski BYD stiže u Evropu

11. May 2020

BYD Tang EV600BYD Tang EV600BYD Tang EV600


Da bi kupcima ponudili sveobuhvatno iskustvo vlasništva nad električnim vozilima ove marke, BYD i RSA zajedno su razvili kompletnu strategiju prodaje i prodaje delova. Kako bi upotpunili svoju paletu novih proizvoda u ponudi su novi, potpuno električni BYD Tang kompaktni SUV, furgon, kamioni od 7,5 tona i 19 tona, kao i dvorišni traktori - svi pogonjeni 100% čistom električnom tehnologijom BYD.

Kineska kompanija BYD Europe preduzela je sledeći korak u proširivanju svog EV portfelja u Evropi, u saradnji sa poznatim skandinavskim distributerom automobila - RSA. Nakon nedavne najave BYD-a da će da proširi svoj EV portfelj u Evropi, RSA će postati jedini distributer električnih putničkih automobila BYD. Na prvom probnom tržištu RSA biće i distributer BYD-ovih električnih kombija i električnih kamiona.

BYD, najveći proizvođač električnih automobila u Kini i drugi najveći proizvođač električnih automobila na svetu, predstavio je prvi model koji će da se prodaje i u Evropi. Tang EV600 biće dostupan isključivo u Norveškoj krajem godine, a širenje u druge zemlje zavisiće od prodaje u toj zemlji.

Da bi kupcima ponudili sveobuhvatno iskustvo vlasništva nad električnim vozilima ove marke, BYD i RSA zajedno su razvili kompletnu strategiju prodaje vozila i prodaje delova. Kako bi upotpunili svoju paletu novih proizvoda u ponudi su novi, potpuno električni BYD Tang kompaktni SUV, furgon, kamioni od 7,5 tona i 19 tona, kao i dvorišni traktori - svi pogonjeni 100% čistom električnom tehnologijom BYD.

Prošlo je dosta vremena pre nego što se BYD odlučio da se proširi na Evropu. Svoj prvi model ponudiće u Norveškoj gde se električni automobili najviše prodaju. Prvi model Tang EV600 biće dostupan krajem godine, ali cena još nije objavljena.

Druga generacija Tang EV600 je SUV srednje veličine, ima domet od 520 kilometara (prema ciklusu NEDC merenja), mogućnost stalnog pogona na sva četiri točka i bateriju kapaciteta 82,8 kilovat sati. Verzija sa pogonom na sva četiri točka uključuje dva elektro motora, svaki od 180 kilovata. Verziju sa pogonom na prednje točkove, pogoni jedan elektro motor.

''Norveška je najnaprednije tržište u Evropi kada je reč o zastupljenosti i upotrebi električnih automobila i ima jednu od najopsežnijih mreža za punjenje. Pomno ćemo pratiti kako će tržište da reaguje, ali dugoročno, naš cilj je da proširimo prodaju električnih putničkih automobila izvan Norveške", rekao je Isbrand Ho, generalni direktor BYD Europe.


Ime i prezime
Komentar