Morgan Plus 40 Anniversari Edition

02. Apr 2020

Morgan Plus 40 Anniversari Edition

 

Na kraju proizvodnje legendarnog Morgan Plus 40, britanski proizvođač automobila Morgan predstavlja posebno limitirano izdanje Anniversari Edition.

Kao oproštaj, biće napravljeno dvadeset primeraka limitiranog izdanja Morgan Plus 40 Anniversari Edition, kojim će da se obeleži sedamdeseta godišnjica njihovog najprodavanijeg modela, jer će od marta ove godine da ga zameni novi Morgan Plus Four, zasnovan na novoj aluminijskoj platformi CKS Generation. Pre prekida proizvodnje zbog mera pandemije virusa korona, kompanija je uspela da identifikuje prva četiri slučaja.

Poslednji automobili ograničene serije biće napravljeni na čeličnoj platformi, biće zlatne boje, prepoznatljivi po posebnim oznakama i po sjajnoj platinastoj nijansi spoljašnjosti. Morganova platforma na bazi čelika, prvi put je predstavljena u Morgan 4/4 modelu 1936. godine, nagrađena je nakon sjajnog perioda upotrebe.

Vidljivost limitiranog izdanja biće istaknuta i u unutrašnjosti, pored pločice na armaturnoj ploči, pažnju će da privlače i pažljivo odabrana koža kojom su presvučena sedišta i ukrasne aplikacije, posebne prostirke i crni upravljač obložen crnom kožom.

 

Morgan Plus 40 Anniversari Edition Morgan Plus 40 Anniversari Edition

Specijalna serija Anniversari Edition dobiće takođe, snažniji motor, uz pomoć sportskog odeljenja Aero Racing, dvolitarski Fordov motor unapređen je od postojećih 115 kW (157 KS) na 134 kW (183 KS). Biće opremljen sportskim izduvnim sistemom. Uz rafinirani zvuk novog izduvnog sistema, postizaće ubrzanje iz mesta do 100 km/h za manje od sedam sekundi.

Morganova nova era, koja počinje nastupom Morgan Plus Four, donosi još moćniji BMW motor opremljen turbopunjačem, pored aluminijumske platforme, ali uprkos tome što je moderan, očekuje se da će zadržati šarm originalnog u kojem će kupci specijalnog Anniversari Edition uživati u savršenstvu. Očekuje se da će cena Morgan Plus 40 Anniversary Edition biti 60,995 funti (68,495 evra), a svih dvadeset primeraka već je rezervisano.


Ime i prezime
Komentar