Novi Abarth 595 Pista posvećen fanovima

07. Oct 2019

Abarth 595 Pista

Posebna verzija modela Abarth 595 Pista je restilizovana. Fokusirana na performanse kao i uvek, posvećena je mlađim fanovima „Škorpiona“. Model 595 Pista još je snažniji. Pored novog motora i turbine Garett koji proizvode 165 KS, opremljen je i izduvnim sistemom Record Monza Active i zadnjim oslanjanjem marke Koni sa tehnologijom FSD (Frequency Selective Damping) koja poboljšava performanse u vožnji pružajući bolje prijanjanje na put, kontrolu, stabilnost i bezbednost.

 

Novi, izraženo veći sistem za turbo ubrizgavanje Garett smanjenim odnosom geometrijske kompresije sa 9,8:1 na 9:1 optimizuje temperaturu u komori za sagorevanje uz jednak pritisak i omogućava da se maksimalan obrtni momenat (230 Nm) dostigne pri nižem broju obrtaja u minuti (konkretno, 2.250 o/min), dok se maksimalna snaga postže pri maksimalnom broju obrtaja... Ovo donosi pogodnost u pogledu maksimalne brzine – (top speed 218 km/h) i pre svega, poboljšava ubrzanje. U petom stepenu prenosa, novi model Pista ubrzava od 80 do 120 km/h za 7,8 sekundi.

 

Model 595 Pista opremljen je standardnom opremom potrebnom kako bi vožnja bila uzbudljiva i prijatna, tipična za automobile sa oznakom „Škorpiona“. Primera radi, ima trkački volan sa zasečenim donjim delom i oznakom za centriranje na vrhu volana, što je posebno korisno za sportsku vožnju, kao i uz pomoć funkcije „Sport“ koja podešava maksimalni obrtni momenat, podešavanja servo skretanja i prigušnice. Sistem kočnica je specifičan za brend Abarth i obezbeđuje maksimalnu bezbednost pomoću ventilirajućih diskova prečnika 284 mm napred i 240 mm pozadi. Nova Pista takođe poseduje petostepeni automatski prenos sa ručicama na volanu.

 

Dostupne boje novog modela Abarth 595 Pista su Matte Grey, Record Grey, Campovolo Grey, Scorpione Black, Podio Blue, Gara White, Abarth Red, Modena Yellow i Adrenalina Green. Spolja, potpuno novi set Adrenaline Kit sadrži zelene detalje na umecima prednjeg i zadnjeg branika i bočnim retrovizorima. Ukrasi na ratkapnama su takođe zeleni. Unutra se ističu presvlake sa dijamantskim šarama na standardnim sportskim sedištima, ili sa pravim trkačkim izgledom na sedištima Sabelt 70.

 

S obzirom da je namenjen mlađim vozačima, automobil, naravno, sadrži najveći nivo povezanosti radi boljih performansi. Opremljen je sistemima Apple CarPlay i Google Android AutoTM sa UconnectTM HD ekranom od 7 inča, navigacijom i digitalnim radio aparatom DAB. Sistem za informacije i zabavu ima HD ekran, kao i Abarth Telemtry, integrisanu aplikaciju stvorenu za merenje performansi.

 

„Pratite Škorpiona“ imaće takođe svoj debi u modelu Abarth 595 Pista. Novi komunikacioni projekat obuhvatiće animaciju logotipa brenda kako bi obuhvatio sve pojedinosti ovog brenda, karakter brenda Abarth i koristiće se za vrlo posebne prilike kroz posebna izdanja. Logo će se pojaviti na nalozima na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru kako bi se identifikovali razni sadržaji, entuzijazam prema brendu, performanse, trkanje, novosti, inovacije, tehnologija i informacije i  zabava. Nadalje, jedinstvena kreativnost biće upotrebljena da se obeleže važni datumi na Abarth kalendaru od septembra do decembra, svakog meseca. Novi projekat savršeno ispoljava dinamičnost brenda kroz originalnu kreativnu ideju koja će zapaliti društvene mreže kako bi Abarth zajednica uvek bila obaveštena o vestima na zabavan način.


Ime i prezime
Komentar