Superpunjači Tesla i u Srbiji

27. Apr 2017

Tesla punjači u Srbijij
Američki proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla najavila je planove za izgradnju svojih prvih superpunjača za punjenje električnih automobila u šest zemalja jugoistočne Evrope do kraja godine, a među državama koje će dobiti stanice za punjenje je i Srbija, prenosi portal eKapija.

Kako piše ovaj portal, kompanija namerava da izgradi po tri stanice u Rumuniji i Srbiji, a po jednu u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Moldaviji.

Punjači u Srbiji, prema mapi na Teslinom sajtu biće u blizini Beograda, Požege i Niša. Tesla će takođe, pišu oni, dodati četiri nove stanice na svoje već postojeće dve u Hrvatskoj.

"Superčardžeri" su priključci koji pune Tesline automobile nekoliko puta brže nego druge vrste stanica. Od predstavljanja punjača 2012. godine, Tesla je izgradio više od 5.400 superpunjača sa ciljem da omogući putovanja na duge udaljenosti.

Kompanija namerava da udvostruči njihov broj na globalnom nivou na više od deset hiljada, navodi portal, a kako kažu, Tesla želi i da proširi svoju mrežu odredišta na kojima instalira punjače u partnerstvu sa hotelima, restoranima i garažama sa 9.000 na 15.000 priključaka.

Tesla u jugoistočnoj Evropi osim u Hrvatskoj ima već izgrađene i tri stanice za punjenje u Sloveniji.
Tanjug


Ime i prezime
Komentar