UAZ Profi sa hibridnim pogonom

11. Jul 2018

UAZ Profi hybrid
Hibridni automobil predstavljen na izložbi u Jekaterinburgu Innoprom-2018 osmislili su stručnjaci iz Centralnog naučnoistraživačkog auto-motornog instituta i Naučno-tehnološkog instituta Fabrike za proizvodnju automobila iz Uljanovska na bazi komercijalnog teretnog vozila Profi.

Pogonski sistem probnog primerka čini jedan benzinski motor zapremine 2,3 litra koji razvija 131 konjsku snagu i jedan elektromotor (126 KS). Vozilo je takođe opremljeno šestostepenim automatskim menjačem i kompletom baterija snage od 14 kilovat-časova.

Pogonski sistem može da radi u tri režima, samo benzinski motor, samo elektromotor ili kombinovano. U različitim režimima kretanja razlikuje se potrošnja goriva, dinamika i maksimalna brzina. Tako u kombinovanom režimu vozilo ubrzava do 100 km/h za 10,7 sekundi (što je dobra dinamika i trostruko bolji rezultat u odnosu na serijski primerak sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem), dostiže maksimalnu brzinu od 141 kilometar na sat i autonomiju kretanja od 850 km. Nosivost iznosi 1,5 tona.

Hibridni sistem ima još jednu prednost koja se odnosi na emisiju ugljen dioksida. Vozilo odgovara strogim zahtevima oličenim u Evro 6 standardu, a biće usklađeno u tom pogledu i sa budućim propisima koji u EU stupaju na snagu od 2020. godine.
Russia Beyond


Ime i prezime
Komentar