Yandex.Taxi pomaže pogođenima virusom korona

16. Apr 2020

Yandex.Taxi
Servis Yandex.Taxi razvio je specijalni program sa poboljšanim uslovima za svoje partnere u Srbiji čiji vozači su pogođeni virusom korona, a koji je od danas dostupan i kod nas. Ukupan iznos sredstava opredeljenih u ove svrhe u zemljama u kojima servis posluje iznosi više od šest miliona evra.

Ovaj program podrazumeva povećanje postojećih naknada koje Yandex.Taxi isplaćuje vozačima partnera koji su oboleli od virusa korona ili su bili u karantinu zbog kontakata sa obolelima. Uvećanje se odnosi na sve koji redovno rade u servisu i izvršavaju narudžbine najmanje nekoliko sati dnevno.

Iznos uvećanja naknade zavisi od istorije izvršenih narudžbina, a po danu iznosiće polovinu neto prosečnog dnevnog prihoda za poslednjih šest meseci. Naknada se obračunava za 14 dana bolesti ili karantina.

„Zbog širenja virusa korona i preduzetih mera, ljudi bi trebalo da ostaju kod kuće, ali ponekad su vožnje ipak neophodne. Zato vozači ne samo da izlaze da rade i izvršavaju narudžbine, nego pomažu ljudima da u uslovima karantina žive ispunjenim životom, koliko god je to moguće. Nadamo se da će svi vozači biti zdravi, ali ako ipak dođe do oboljenja, mi ćemo ih obavezno podržati“, prokomentarisao je Aram Sargsjan, generalni direktor servisa Yandex.Taxi za EBIA i ZND.

Kako bi se prijavili na ovaj program vozači treba da dostave neophodne potvrde i prateću dokumentaciju službi za podršku servisa Yandex.Taxi putem aplikacije za vozače.

Yandex.Taxi je pokrenut u Srbiji 2018. godine. Servis je sada dostupan u 17 zemalja pod brendovima Yandex.Taxi i Yango, uključujući sve baltičke zemlje, Finsku, Rumuniju i Izrael.


Ime i prezime
Komentar