Toyota AurisToyota Auris

Kombinacijom izgleda karoserije hečbeka i Touring Sports-a, uz izbor dizel, benzinskog i hibridnog pogona, i osveženim nivoima opreme koji uključuju novu bezbednosnu opremu, nova verzija Aurisa dizajnirana je da ispuni sva očekivanja korisnika C-segmenta.


Prednja i zadnja maska Aurisa je značajno redizajnirana kako bi dala automobilu vizualno širi izgled i niži centar gravitacije, uz prestižniji i otmeniji izgled na putu. Napred su ubačena dva hromirana krila koja se spajaju sa novim uočljivijim Toyota znakom. Prelazeći preko prednjeg dela haube, moćna prednja krilca prostiru se celom širinom automobila. Manje upadljiva donja krilca spuštaju se do gornje površine prednjeg branika, noseći oštro unutrašnje jezgro novih LED svetala koja sadrže LED dnevna svetla. Ispod naglašenog prednjeg branika, sada se donja maska prostire celom širinom automobila, dajući Aurisu širi potpuniji izgled. Maska sadrži uži centralni deo ispod hromom naglašenog donjeg spojlera, koji se zatim širi u dublju čauru koja predstavlja kućište maglenkama lociranim na samim krajevima.


Iz profila, novi prednji i zadnji dizajn generiše duže vešanje, čime se poboljšava sveukupni balans dizajna i prosto mami oko da preleće preko duge, neodoljive linije od prednjeg Toyota znaka do nosača zadnjih lampi. Ovaj, sofisticiran izgled dodatno je naglašen novom krovnom antenom u obliku ajkulinog peraja i novim dizajnom 16-inčnih i 17-inčnih aluminijumskih naplataka. Pozadi, donja polovina Aurisa je potpuno redizajnirana kako bi se još jednom vizuelno naglasila širina automobila na putu. Širina dubljeg, „mišićavog“ branika naglašena je postavljanjem kućišta reflektorskih lampi u krajnje uglove i tankim hromnim detaljima. Zadnje lampe sada sadrže tehnologiju za navođenje LED svetala, što novom Aurisu daje prestižniji, trenutno prepoznatljivi pečat.


U unutrašnjosti novog Aurisa čulni kvalitet kabine je značajno poboljšan uz pomoć vizualnog smanjenje mase kontrolne table, nežnije integracije uniformnijih instrumenata i usaglašenijih oblika i završne obrade površina i detalja sa teksturom. Vozačeva instrument tabla sada poseduje jači, više sportski dizajn sa cevastim brojačem obrtaja i brzinomerom na oba strane novog 4.2-inčnog TFT multiinformacionog ekrana u boji. Sa oblijim dizajnom kontrolne table, centralni instrumenti su integrisani u jedinstvenu, glatku površinu koja sadrži prekidače osetljive ma dodir sa usklađenim pozadinskim osvetljenjem. Gornja površina i spojnica kontrolne table dele istu završnu obradu, sa mekim materijalima i usklađenom teksturom između površina.


Nekoliko detalja kao što su ventilacioni otvori, ručke vrata i okruženje menjača redizajnirani su kako bi se postigao oštriji i kvalitetniji izgled. Harmonizovani su i oblik i materijal obojenih i hromiranih završnih detalja. Nove presvlake za sedišta upotpunjuju prestižnije i otmenije okruženje kabine premium kvaliteta.


U skladu sa novim trendovima na tržištu C-segmenta koji zahtevaju dodatno smanjenje potrošnje goriva, emisija i troškova vlasništva, bez uticaja na performanse i zadovoljstvo vožnje, asortiman Auris benzinskih, dizel i hibridnih pogona je dodatno proširen i revidiran. Svaki motor u ponudi sada odgovara standardima regulative Euro 6 o emisijama. Potpuno novi 1.2T motor sa turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem (116 KS) pridružio se postojećim 1.33 litarskim Dual VVT-i i 1.6 litarskim Valvematic jedinicama kako bi se korisnicima pružio izbor između tri benzinska motora. 2.0 litarski turbo dizel zamenjen je novom 1.6 litarskom D-4D jedinicom (112 KS) koja je razvijena u saradnji sa BMW-om, dok je 1.4 litarski D-4D motor značajno poboljšan.
 

Toyota AurisToyota Auris