Euro Sumar dobio žig „Zaštićen potrošač“

29. Mar 2019

Žig garancije „Zaštićen potrošač“ za Euro Sumar, uvoznika Suzuki automobila i motocikala
Na prigodnoj svečanosti na štandu Suzuki automobila na 54. Međunarodnom salonu automobila predstavniku kompanije Suro Sumar, ovlašćenom uvozniku, prodavcu i serviseru Suzuki automobila i motocikala, uručen je žig garancije „Zaštićeni potrošač“, koji četvrtu godinu zaredom dodeljuje Republička unija potrošača.

Andriji Đuraševiću, direktoru prodaje i marketinga u Euro Sumaru, žig je uručio Denis Perinčić, predsednik Upravnog odbora Republičke unije potrošača.

Žig garancije „Zaštićen potrošač“ predstavlja jedinstven dokument koji se dodeljuje privrednim subjektima koji ispune zahteve i principe četiri ISO standarda: 9001, 10002, 14001 i OHAS:18001:2008, i to nakon sertifikacione provere kompletnog akreditovanog sertifikacionog tela. Posedovanjem ovog žiga privredni subjekt dokazuje društvenu odgovornost poslovanja, s posebnim naglaskom na brigu o korisnicima, odnosno potrošačima.

U automobilskoj branši ovo je treći žig „Zaštićen potrošač“: do sada su ga dobili uvoznik, prodavac i serviser Hyundai automobila i HIT Auto Staro sajmište -  prodavac i serviser Renault, Dacia i Nissan automobila i lakih komercijalnih vozila.  

Republička unija potrošača prvi žig „Zaštićen potrošač“ dodelila je u martu 2015. godine lizinig kući VB Leasing. Do danas je to visoko svedočanstvo o društveno odgovornom, poslovanju po visokim kriterijumima kvaliteta dobilo dvadeset uslužnih i proizvodnih preduzeća, osiguravajućih društava, asocijacija i obrazovnih institucija u Srbiji.


Ime i prezime
Komentar