Ford se neće pojaviti na Salonu u Ženevi

31. Oct 2018

Ford
Trend sve manje prisutnosti automobilskih proizvođača na prestižnim salonima i sajmovima automobila nastavlja se i dalje, tako je Ford već otkazao nastup u na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine.

Objašnjenje bi moglo da bude da se vremena menjaju, nove generacije potencijalnih kupaca ne posećuju sajmove automobila, trendove i novitete prate putem interneta tako da i prestižni saloni automobila poput onih u Parizu, Frankfurtu i Ženevi gube značaj.

Tako na primer na Salonu automobila u Parizu, koji je održan pre manje od mesec dana, nisu bili prisutni: Alfa Romeo, Fiat, Ford, Jeep, Lamborghini, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru, Volvo i Volkswagen.

Novim generacijama kupaca sasvim je prihvatljivo da pogledaju premijeru novog modela na internetu tako da nemaju potrebe da posećuju salone automobila. Isto kao što i u ne tako dalekoj budućnosti više neće postojati klasični izložbeni prostori s poređanim novim automobilima, nego će potencijalnom kupcu prodavac ili kako se već danas naziva "prodajni savetnik" da predstavi model u formi holograma.

Gotovo sigurno, Ford i njihov otkaz nastupa u Ženevi su samo prvi u nizu. Ko će još da otkaže svoj nastup na jednoj od najznačajnih svetskih automobilsku smotri saznaće se u narednim mesecima.

Da se podsetimo Međunarodni salon automobila u Ženevi (International Geneva Motor Show) jedna je od vodećih automobilskih izložbi u Evropi, na kojoj međunarodna automobilska industrija svake godine pokazuje svoje najinovativnije i glamurozne strane. Proizvođači automobila iz čitavog sveta, kao i dobavljači, tuneri itd. predstavljaju svoje asortimane proizvoda uključujući brojne svetske i evropske premijere. Međunarodni salon automobila u Ženevi biće upotpunjen konferencijama za medije, prisustvom mnogih poznatih ličnosti, kao i brojnim sporednim događajima.

Izlagači i posetioci susrešće se 89. put na Međunarodnom salonu automobila koji će da traje 11 dana, 7. do 17. marta 2019. godine u Ženevi.


Ime i prezime
Komentar