Specijalni Ford EcoSport Active

07. Oct 2020

Ford Ecosport Active

 

Ford je najavio novu verziju kompaktnog crossovera Ford EcoSport, koja će da bude predstavljena u novembru ove godine. Zove se Ford EcoSport Active.

 

Ford je svojim putničkim automobilima Fiesta i Focus prethodno dodao terensku verziju Active, pretvarajući u prava SUV vozila. Sada će Ford EcoSport imati sličnu verziju.

 

Činjenica je da je EcoSport crossover, a EcoSport Active biće njegova robusnija verzija.

 

Pre nekoliko godina popularnost SUV vozila i krosovera dovela je do propadanja automobila i drugih niskih automobila u SAD koji nose znak Plavi znak - osim Mustanga. Tako da je tužna istina naterala Ford na neizbežan poslovni potez.

 

Srećom, Ford Europa i drugi delovi sveta zadržali su automobile u svojoj ponudi. Ali kako bi se udovoljilo potražnji, povišene varijante dodate su asortimanu Fiesta i Focus u Velikoj Britaniji i EU, pružajući visoku opciju za tržište popularnih SUV vozila koristeći poznate modele.

 

Saznanje da serija Active prelazi u domen EcoSport, zasnovano je na tvitu kompanije Ford Europe. U objavi na društvenim mrežama stoji „Naša izuzetno popularna serija Active proširuje se kako bi obuhvatila #FordEcoSport. Pratite nas - EcoSport Active biće prikazan 6. novembra“.

 

Tvit je objavljen sa slikom koja prikazuje desni bočni segment narandžastog EcoSporta. Na fotografiji takođe su prikazane oznaka Active i debela obloga, koja bi verovatno trebalo da ide uz off road opremu.

 

Po svemu sudeći, EcoSport Active dobiće crne akcente na karoseriji, zaštitne obloge na karoseriji od neobojene crne plastike, nove branike sa imitacijom zaštite za off roud vožnju i sl. Sve u svemu, automobil bi trebalo da izgleda kao da je pripremljen za terensku vožnju.

 

Enterijer će takođe malo da se razlikuje od onog kod standardnog Ford EcoSport-a. Ali linija motora ostaće ista kao i kod standardne verzije. 

 

Još uvek nema saznanja što se tiče standardne opreme koju će imati EcoSport Active. Verzije Fiesta i Focus Active imaju povišen klirens i dizajnirani su tako da izgledaju muskulozno. Međutim, EcoSport već je visok automobil s dovoljno prostora do podloge. 

 

Tako da ostaje da se vidi šta Ford sprema za mali krosover, ali na to pitanje Roelant de Vaarda, potpredsednik za marketing, prodaju i usluge, Ford of Europe, u saopštenju je rekao:

 

„EcoSport Active biće novi dodatak seriji Active koja nudi dodatne mogućnosti i robustan stil za kupce koji žele da svoje avanture na otvorenom podignu na viši nivo.“

 

Zvanična premijera Ford EcoSport Active biće održana u novembru ove godine. U prodaju će da krene odmah nakon toga.


Ime i prezime
Komentar