Forester e-Boxer najbezbedniji mali Off-Road/MPV

10. Jan 2020

Subaru Forester e-Boxer
Subaru Europe, evropska podružnica Subaru korporacije (Subaru Corporation), objavila je da je potpuno novi Subaru Forester e-Boxer (evropska specifikacija) proglašen za najbezbedniji automobil u klasi - Best in Class Cars of 2019, u klasi malih Off-Road/MPV modela.

Best in Class Cars of 2019 je nagrada koja se dodeljuje modelu koji pokaže najbolje bezbednosne performanse u svakoj klasi u Evropskom programu kontrole novih automobila, poznatijem kao EuroNCAP - European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) - u testiranju bezbednosnih performansi za 2019. godinu.

Ovo je drugi put da je Subaru osvojio ovo prestižno priznanje, nakon što su Subaru XV i Impreza nagrađeni Best in Class of 2017 titulom u kategoriji malih porodičnih automobila.
 
Potpuno novi Subaru Forester e-Boxer osvojio je maksimalnih pet zvezdica izuzetnim rezultatima u sve četiri oblasti ispitivanja (odrasli i deca putnici, ostali učesnici u saobraćaju - VRU/Vulnerable Road Users, bezbednosne asistencije vozaču), uz dostizanje najvećeg rezultata do sad u svojoj klasi za zaštitu dece putnika (Child Occupant Protection) u okviru Euro NCAP 2019 Protokola testiranja.

Na globalnom nivou, novi Forester pete generacije do sada je ovenčan značajnim priznanjima: u Japanu, Forester je osvojio prvu nagradu u Japan New Car Assessment Programu (JNCAP) testiranju bezbednosnih perfomansi prilikom udesa za 2018. godinu i najveću ocenu od Advanced Safety Vehicle Triple Plus (ASV) u JNCAP testiranju performansi pasivne bezbednosti za 2019. godinu.

Nagrada Grand Prix 2018-2019 u JNCAP testiranju bezbednosnih perfomansi prilikom udesa druga je osvojena ovakva nagrada za Subaru posle Grand Prix nagrade za modele Impreza i Subaru XV u ocenjivanju 2016.-2017. godine.


Ime i prezime
Komentar