Novi motor za Subaru Forester Sport

03. Nov 2020

Subaru Forester Sport

 

Novi Subaru Forester Sport dobio je novi turbo motor u Japanu, pa sada može da konkuriše modelima visokih performansi kakav je na primer Mazde CX-5.

 

Subaru Forester je nekada imao četvorocilindarski 2,0-litarski turbo motor od 250 KS u XT konfiguraciji, ali model trenutne generacije nema. Stoga Forester nije mogao da  konkuriše Mazdi CX-5 sa turbopunjačem. Imao je samo četvorocilindarski 2,5-litarski motor od 182 KS i obrtnim momentom od 238 Nm.

 

Sada se situacija promenila. Linija motora Subaru Forester Sport uključuje novi 1,8-litarski turbo motor od 177 KS uz obrtni moment od 300 Nm. Pogon je standarno na sve točkove.

 

Inače, novi karavan Subaru Levorg, koji se prodaje u Japanu, takođe je opremljen istim 1,8-litarskim agregatom. Da li će Subaru Forester dobiti ovaj turbo motor na drugim tržištima još nije poznato.

 

Forester Sport ima posebne klapne i opruge za sportsku vožnju, zatamnjenu prednju masku, krovni spojler i 18-inčne točkove. Unutrašnjost takođe je pretrpela neke promene. Armaturna tabla ima ugrađenu kameru koja prepoznaje lice vozača i prilagođava položaj sedišta, ugao retrovizora i klima uređaj za njega.


Ime i prezime
Komentar