Honda e “Nemački automobil godine”

11. Nov 2020

Honda e

 

Hondin prvi električni automobil sa baterijom za Evropu, Honda e, osvojio je titulu „Nemački automobila godine 2021“ na dodeli prestižnih nagrada za Automobil godine, čime je postao prvi automobil japanskog brenda kojem je to uspelo. Automobil je takođe pobedio u kategoriji „Nova energija“.

 

Ovo je poslednja u nizu prestižnih nagrada koje su dodeljene Hondi e nakon njenog lansiranja u proleće 2020. godine, uključujući i nagrade Red Dot Design. 

 

Nagrade za „Nemački automobil godine“ dodeljuje žiri sačinjen od vodećih nemačkih novinara koji prate auto-industriju. Ovaj žiri testira i ocenjuje najnovije automobile, rangira ih prema njihovoj upotrebljivosti, voznim karakteristikama, relevantnosti za tržište i nivou inovativnosti. Pobednici u pet kategorija – Kompact, Premijum, Luksuz, Nova energija i Performanse - potom se upoređuju kako bi se odredio ukupni pobednik.

 

„Za Hondu e je velika čast to što je prvi japanski automobil kojem je dodeljena nagrada za Nemački automobil godine i neverovatno smo ponosni zbog toga što smo je dobili“, rekao je Kacuhisa Okuda, predsednik i generalni direktor kompanije Honda Motor Europe. „Reakcije korisnika i medija na Hondu e, otkad je prvi put prikazana, bile su u ogromnoj većini pozitivne. Honda e je savršeni primer proizvoda jedinstvenog dizajna, koji donosi najnoviju tehnologiju i naprednu inteligentnu konektivnost kako bi vlasnici ostali u vezi sa svojim svakodnevnim životom. Veoma smo zahvalni za ovu nagradu.“

 

„Honda e predstavlja novi tip mobilnosti gde automobil ima centralnu ulogu u stvaranju ’nesmetane konekcije’ između različitih vidova života’, prokomentarisao je Tomofumi Ićinose, vođa projekta Honda e Large.

 

„Honda e razvijen je tako da bude najbolji automobil za urbani transport što se tiče ekoloških pitanja, pogotovo u gradskim oblastima. Razvoj Honde e bio je veliki izazov, međutim istovremeno, bilo je zabavno zamišljati divnu i lepšu budućnost u kojoj Honda e ima svoju ulogu. Članovi tima i ja oduševljeni smo zbog dobijanja ove nagrade, priznanja da vizija koju ovaj automobil predstavlja ima svoju vrednost.“

 

Ova najnovija nagrada za Hondu e dolazi posle zapaženih uspeha i priznanja širom Evrope. U Velikoj Britaniji, Honda e trijumfovao je na nagradama za „Britanski najbolji automobil“ za 2020. i u kategoriji „Najbolja automobilska tehnologija“, i nedavno je nazvan „Gradskim / malim automobilom godine“ na dodeli News International Motor nagrada za 2020. godinu.

 

U Nemačkoj, Honda e dobio je i nagradu EuroCarBody 2020 od Automobilskog kruga, dodavši je tituli Nemačkog automobila godine, samo nekoliko meseci po dobijanju dve prestižne nagrade Red Dot za izuzetan dizajn, uključujući i počast „Najbolji među najboljima 2020“. Honda e je od tada izložen u svetski čuvenom Muzeju Red Dot dizajna u Esenu, u Nemačkoj.

 

Honda e je lansiran početkom ove godine i važan je model u Hondinoj misiji da u potpunosti elektrifikikuje svoje glavne modele do 2022. godine. Postavivši nove repere za savremeni dizajn automobila i naprednu e-mobilnost, Honda e dizajniran je beskompromisno. Ima elegantnu i modernu pojavu, najnoviju tehnologiju koja za cilj ima što veću povezanost vozača i automobila. 


Ime i prezime
Komentar