Jaguar Land Rover i BMW zajedno razvijaju električne pogone

05. Jun 2019

Jaguar     

Jaguar Land Rover i BMV Group danas su objavili da udružuju snage u razvoju nove generacije električnih pogona (EDU) u nameri da podrže napredak tehnologija elektrifikacije i prelazak  automobilske industrije na autonomne i povezane automobile ACES (Autonomous, Connected, Electric, Shared).

 

Saradnja nastoji da unapredi razvoj tehnologije elektrifikacije kako bi se podržao prelaz na ACES. Zajednička ulaganja u istraživanje i razvoj, inženjering i nabavku obezbediće potrebna sredstva kako bi se podržalo povećanje prodaje električnih automobila Jaguar Land Rover i BMW Group.

 

Strateška saradnja zasnivaće se na znatnom znanju i stručnosti u elektrifikaciji obe kompanije. Jaguar Land Rover je demonstrirao svoju vodeću tehničku sposobnost u plasiranju prvog premium električnog SUV-a na svetu - 2019. godine svetskog automobila godine, Jaguar I-PACE, kao i plug-in hibridnih modela. BMW Group donosi ogromno iskustvo u razvoju i proizvodnji nekoliko generacija električnih pogonskih jedinica, otkako je lansirao BMW i3 2013. godine.    

 

Prelazak na ACES predstavlja najveću tehnološku promenu u automobilskoj industriji u bliskoj budućnosti. Brzina promena i interesovanje kupaca za elektrifikovane automobile stvaraju pravi zamah i neophodno je da se na tome radi u celoj industriji kako bi se unapredile tehnologije koje su potrebne za ostvarivanje ove uzbudljive budućnosti.    

 

Namere obe kompanije za EDU (Electric Drive Units) sledeće generacije da podrže ovu tranziciju imaju značajna preklapanja, tako da je ova saradnja na obostranu korist. 

 

Sporazum će da omogući da obe kompanije iskoriste efikasnost koja proizilazi iz zajedničkog istraživanja i razvoja i planiranja proizvodnje, kao i ekonomičnost počev od zajedničkih nabavki širom lanca snabdevanja. Tim stručnjaka Jaguar Land Rover-a i BMW Grupe projektovaće EDU sa oba partnera koji razvijaju sisteme kako bi isporučili specifične komponenete i sisteme potrebne za njihov odgovarajući asortiman proizvoda. EDU će da bude proizveden od strane svakog partnera u sopstvenim proizvodnim pogonima. Za Jaguar Land Rover to će biti njihov Volverhampton Centar za proizvodnju motora (EMC), koji je potvrđen kao lokacija za globalnu EDU proizvodnju u januaru ove godine. Pogon, koji zapošljava 1.600 ljudi, biće centar proizvodnje pogonskih sistema koji nude punu fleksibilnost između čistih benzinskih i dizel motora i električnih jedinica. EMC biće upotpunjen nedavno najavljenim centrom za sklapanje baterija u Hams Hallu, u blizini Birmingema, za snabdevanje elektrifikovnim pogonskim sistemima globalnih pogona Jaguar Land Rover.


Ime i prezime
Komentar