Jaguar Land Rover proizvodiće električne automobile u Velikoj Britaniji

17. Jul 2019

Jaguar - proizvodnja

Jaguar Land Rover (JLR) saopštio je da će uložiti milione funti u proizvodnju električnih automobila u Velikoj Britaniji. 

 

Najveći britanski proizvođač automobila proizvodiće seriju električnih automobila u svojoj fabrici Castle Bromwich u Engleskoj, a prva na listi je luksuzna limuzina Jaguar XJ.

 

"Budućnost mobilnosti je električna, kao vizionarska britanska kompanija, mi smo odlučni da u Velikoj Britaniji pravimo novu generaciju automobila sa nultim emisijama" saopštio je Ralf Speth, direktor kompanije.

 

JLR je ukazao na opasnost od Bregzita bez sporazuma sa Briselom i na potrebu da se sačuvaju dobri trgovinski odnosi sa EU.

 

Kompletna automobilska industrija upozorava da bi proizvodnja mogla da bude ugrožena kašnjenjima usled carinskih procedura i dodatne birokratije. Tri od četiri evropske fabrike automobila JLR-a nalaze se u Velikoj Britaniji, što znači da su kapaciteti ove kompanije na ostatku kontinenta ograničeni. JLR je otvorio fabriku u Slovačkoj tek prošle godine.

 

"Posvećeni smo Velikoj Britaniji kao svojoj matici i borićemo se da ostanemo ovde, ali nam je potreban odgovarajući sporazum", saopštila je kompanija.


Ime i prezime
Komentar