Nissan pripremio novog Pathfindera

30. Oct 2020

Nissan PathfinderNissan Pathfinder

 

Nissan će uskoro da predstavi potpuno novu generaciju svog crossovera srednje veličine. 

 

Ostanite konkurentni ili zaostanite - to je bila poruka koju je tržište hibrida poslalo Nissanu, a kompanija je odgovorila oživljavanjem potpuno novog Nissan Pathfinder-a 2020. Od oštrog, modernog izgleda do impresivne potrošnje goriva, ovaj automobil može da postane veoma tražen.

 

Model Pathfinder datira iz 1985. godine, kada je započela proizvodnja SUV-a prve generacije sa troja vrata, a četiri godine kasnije pojavila se verzija sa petoro vrata. Na nekim tržištima ovaj model prodavao se pod imenom Terrano, koji je od 2013. godine dodeljen budžetskom crossover-u baziranom na modelu Dacia Duster. Sada je na proizvodnoj traci četvrta generacija Pathfinder-a (R52), koja je predstavljena 2012. godine, a četiri godine kasnije automobil je ažuriran. Po savremenim standardima, model je već pomalo star, pa ga zamenjuje potpuno novi crossover, koji će se po dizajnu primetno razlikovati od sadašnjeg. Dok su test uzorci sakriveni pod debelim slojem kamuflaže, još uvek se nešto može videti, navodi sajt Kolesa.ru. Renderi su napravljeni na osnovu špijunskih fotografija, tako da dimenzije i dimenzije karoserije odgovaraju stvarnom automobilu. Prednji kraj biće napravljen u stilu novih modela brenda, kao što su Rogue (kod nas poznat kao X-Trail) i restilizovani Patrol. Rešetka hladnjaka postaće još veća i uglastija. Farovi će se verovatno preklapati u obliku sa ažuriranim Patrolom.

 

Sve u svemu, dizajn će biti oštriji i četvrtastiji od trenutnog Pathfinder-a sa svojim zaobljenim površinama. Lukovi točkova su istaknutiji, ogledala su pomerena, a krov, pretpostavljaju Rusi, može da bude napravljen u kontrastu, poput novog X-Trail / Rogue. Od onoga što može da se vidi na maskirnim uzorcima pozadi, svetla će postati uža i horizontalno izdužena, a prstor za registarsku tablicu pomeriće sa poklopca prtljažnika na branik.

 

Još nema informacija o tehničkom delu novog Pathfinder-a, trenutni crossover je izgrađen na D platformi sa pogonom na prednje točkove, koju takođe koriste modeli Altima, Maxima i Murano. Opremljen je jednom od dve opcije motora, čija je osnova linijski 4-cilindarski zapremine 2,5 litara, snage 250 KS, snažniji je 3,5-litarski V6 motor od 284 KS. Menjač može da bude mehanički ili varijator.

 

Premijera novog Nissan Pathfindera može da se očekuje pre kraja ove godine.


Ime i prezime
Komentar