Nova Opel Zafira Life

26. Jun 2019

Opel Zafira LifeOpel Zafira Life

 

Dosta svetlosti, prostora, sedenje u udobnim sedištima pesvučenim kožom koja su okrenuta jedna prema drugim, muzika sa osam zvučnika, automatska klima za prijatnih 19 stepeni i svi putnici uživaju u pogledu ka horizontu - ovo je nova Zafira Life na putu. Svako kome je poznato ime Zafira znaće odmah o čemu se ovde radi: fleksibilnost je ovde najveći prioritet ... i prostor ... i udobnost. Ovo je posebno tačno za novi model četvrte generacije koji dolazi u tri veličine: ,,Mala’’, ,,Srednja’’, i ,,Velika’’. Skrojena po meri za svaku potrebu, za svaki ukus. Zafira à la carte. Da li za kratke odlaske u kupovinu ili sportske, akcione avanturističke odmore sa grupom prijatelja, psom, prtljagom i daskom za surfovanje, uvek ima dovoljno mesta u Zafiri Life. Čak i ,,Mala’’ verzija ovog vana za sve potrebe dužinom od 4,60 metara može da primi do 3,6 kubnih metara prtljaga. A kada se pogleda unutar velike ,,L’’ verzije (5,30 metara) otvaranjem vrata prtljažnika otkriva se ogroman prtljažni prostor zapremine do 4,9 kubnih metara i maksimalnom dužinom tovarnog prostora od preko 3,50 metara. Nosači za bicikle na zadnjem delu ili nap krovu više nisu potrebni jer bicikli mogu jednostavno da se smeste unutar automobila.   

 

Unutra, nova Zafira Life može komforno da primi vozača zajedno sa još osam putnika, u zavisnosti od paketa opreme. Putovanje u "sobi na točkovima" nije problem sa prostranim modernim vanom. Ne samo da sedišta u drugom redu mogu da se uklone ili preklope, već takođe mogu i da se okrenu za konfiguraciju licem u lice sa opcionim konceptom sedenja koji uključuje i sto na preklapanje u sredini. 

 

Panoramski stakleni krov otvara potpuno nove perspektive. Opel se fokusirao da sve učini što je moguće komfornije za putnike od prvog trenutka. Ulazak je lak, jednostavnim pokretom stopala ispod bočnih kliznih vrata koja se otvaraju elektronski u roku od nekoliko sekundi zahvaljući pametnim senzorima.  

 

Infozabavni sistemi Multimedia Radio i Multimedia Navi Pro nude čistu zabavu - oba imaju sedmoinčni ekran osetljiv na dodir u boji i kompatibilni su sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama. Naravno. Dvostruki tjuneri, grafički ekvilajzeri i osam zvučnika pružaju bogat zvuk. U gradu, važna mesta su brzo i direktno dostupna zahvaljući 3D prikazu mape u Navi Pro sistemu. 

 

Pored svog komfora koji nova Zafira Life nudi, bezbednost je takođe vrhunski prioritet. Prednja i zadnja panoramska kamera od 180 stepeni, head-up displej, upozorenje na frontalni sudar i adaptivni tempomat su samo par elektronskih pomagala koja obezbeđuju relaksiranu vožnju tokom vikenda ili na odmoru.

 

Cene za novu Opel Zafiru Life kreću od 34.600 evra (u Nemačkoj, uključujući PDV) za Selection varijantu sa mestima za pet osoba, komfornim sedištima za vozača i suvozača kao i bezbednosnim sistemima i sistemima asistencije kao što su asistencija za kretanje na uzbrdici, tempomat sa limitatorom brzine kao i kontrola proklizavanja. Kako bi putnici očuvali svežinu, klima i tamno obojena Solar Protect termoizolaciona stakla uključeni su u cenu. Solar Protect ne samo da blokira sunčeve zrake, već takođe naglašava kul izgled ovog vana sa svojim tamnim prozorima.


Ime i prezime
Komentar