Počela prodaja Subaru Forestera e-Boxer

21. Feb 2020

Subaru Forester e-Boxer
Svečanom promocijom novog Subaruovog modela Forester e-Boxer, počela je nova era za ovaj brend i na tržištu Srbije. U novom prodajno-servisnom centru u Beogradu, predstavnicima medija, uglednim zvanicama i ljubiteljima marke Subaru, predstavljen je automobil koji je, uz prepoznatljivu Subaru bazu koju čine simetrični pogon na svim točkovima i bokser motor, doneo i pogonsku asistenciju koja nije nova u automobilskoj industriji, ali je urađena na Subaru način – jedinstveno, specijalno i kroz drugačiji spoj vrhunskih performansi, električne energije i ekologije. 

„Zvanično smo počeli sa aktivnostima na novoj lokaciji 1. juna prošle godine, ali došao je savršen trenutak da održimo otvaranje novog Subaru centra istog dana prezentacijom novog Forestera e-Boxer, imajući u vidu našu lokaciju, na kojoj smo okruženi prirodom. Osim toga, danas lansiramo i novu tehnologiju koja označava put u budućnost Subarua. Veoma smo uzbuđeni zbog svega što sledi, a mi u Subaruu u Srbiji imamo cilj da doprinesemo Subaru principima zaštitite životne sredine na svaki mogući način“, izjavila je na svečanosti Meletia Mihaelidu, direktorka marketinga i PR u Subaru Srbija.

Oznaka e-Boxer je zaštitno ime za sve hibridne automobile koje će Subaru da proizvodi u budućnosti. Sistem pogona e-Boxer vodi Subaru na novi nivo, gde vozač od automobila može da očekuje snagu, performanse, bezbednost, energetsku efikasnost i besprekorne vozne karakteristike u svim uslovima i na svim tipovima podloge.

Subaru Forester e-Boxer pokreće kompaktni i snažni dvolitarski benzinski agregat od 150 KS smešten blizu težišta automobila. Subaruova globalna platforma na kojoj je proizveden i ovaj model, prilagođena je svim elementima električnog pogona, pa su litijum-jonska baterija i ostale komponente svoje mesto našle iznad zadnje osovine, dok se asinhroni elektro-motor snage 12,3 kW skrio u prostoru kod menjačke kutije. Model sa oznakom e-Boxer ima bolje izbalansiran raspored mase i pruža bolje vozne karakteristike, posebno kad je reč o upravljanju, a bez kompromisa kad je reč o bezbednosti.

Najbolja potvrda je nedavno osvojeno priznanje za najbolji automobil u klasi malih of-roudera i MPV-a na testu Evropskog programa kontrole novih automobila - EuroNCAP, a izuzetan rezultat ostvaren je zahvaljujući Foresterovim naprednim sistemima zaštite putnika i pešaka, kao i sistema asistencije vozaču. Velike zasluge idu i dobro poznatom EyeSight sistemu asistencije vozaču, koji se nalazi kao standard u svim Foresterima, bez obzira o kojem nivou opreme se radi.

Subaru Forester e-Boxer prodaje se u Srbiji po početnoj ceni od 36.990 evra (nivo opreme Basic), a u najvišem nivou opreme Premium ovaj model staje 45.500 evra.


Ime i prezime
Komentar