Rolls-Royce postigao rekordnu prodaju

10. Jan 2020

Torsten Muller-Otvos i Rolls-Royce Cullinan
Kompanija Rolls-Royce isporučila je u 2019. godini rekordan broj automobila, najviše u svojoj 116 godina dugoj istoriji.

Automobili ove prestižne engleske kompanije, u vlasništvu nemačke BMW Group, prošle godine stigli su do 5.152 kupca u više od 50 zemalja sveta (jedan je prodat i u Srbiji), što je rast od neverovatnih 25 odsto u odnosu na 2018. godinu.

“Ovaj rezultat prodaje nastavak je uspešne priče iz prethodne godine. Dok slavimo ovaj podatak o broju prodatih automobila pomalo smo i zabrinuti zbog našeg ključnog obećanja kupcima: da ćemo sačuvati ekskluzivitet. Jasno je da smo ponosni na činjenicu da smo uvećali prodaju za 25 odsto na godišnjem nivou - kaže Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars - Zahtevi iz čitavog sveta za našim SUV vozilom Cullinan, najviše su doprineli ovom rekordnom uspehu.

Prvi čovek kompanije smatra da će i u 2020. godini njihov prvi zadatak da bude da sačuvaju nasleđe, koje podrazumeva vrhunski kvalitet i integritet, ali i da će da ispune i sve zahtevnije želje kupaca širom planete.

Prodaja Rolls-Royca rasla je širom sveta, a u kompaniji iz Goodwooda posebno su zadovoljni činjenicom da je potražnja rasla i na njihovim tradicionalno najvećim tržištima. Severna Amerika zadržala je status najvećeg tržišta Rolls-Royca i skoro svaki treći automobil je isporučen na ovo, ključno tržište.

Drugo mesto po potražnji za luksuznim automobilima ovog brenda pripada Kini, a neposredno iza nje je Evropska unija. Odlični rezultati postignuti su i u Rusiji, Singapuru, Japanu, Australiji, Kataru i Koreji.

Model Phantom zadržao je oreol najtraženijeg modela kompanije dok je, u prvoj godini otkako se nalazi na tržištu, Cullinan nadmašio i najoptimističnija očekivanja proizvođača.

Prvi svetski super-luksuzni SUV postao je najbrže prodavani novi model u istoriji Rolls-Royca. U novembru 2019. godine kompletirana je i Black Badge porodica modelom Cullinan Black Badge tako da su verzije Ghost, Dawn i Wraith dobile “mlađeg brata” koji je, pokazalo se, postigao pun pogodak.

U 2019. godini dogodio se se i kraj produkcije modela Ghost, ali kažu u ovoj kompaniji, poznato je kada će da stigne naslednik. Ovaj automobil je inače, 11 godina dugim “životnim ciklusom” postao najprodavaniji model u istoriji marke.

Novi model stići će sredinom 2020. godine posle pet godina razvoja, a na tržištu će da se pojavi u poslednjem kvartalu ove godine.


Ime i prezime
Komentar